ADIYAMANLILAR VAKFINDAN TARİHİ REKOR

20 yılını geride bırakan ve her geçen yıl bursiyer öğrenci sayısını arttırarak eğitme önem veren Adıyamanlılar Vakfı, kuruluşunun 20. Yılında bursiyer öğrenci sayısını 900 den 1001 kişiye çıkararak yeni bir rekora imza atmanın haklı gururunu yaşadı.

2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılının ilk burs törenini gerçekleştiren Adıyamanlılar Vakfı, bu yıl İstanbul ve Adıyaman’da toplam 1001 öğrenciye burs verileceği kararlaştırıldı. Burs töreninin açılış konuşmasını yapan Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Ramazan Aksoy, 2016-2017 eğitim ve öğretim yılının hayırlara vesile olmasını temennisinde bulunarak şunları kaydetti: “20 yıldır Adıyamanlılar Vakfı olarak geleceğin teminatı olan gençlerin yetişmesinde etkin rol üstlenmiştir. Bu önemli rolü geçmişte olduğu gibi gelecek yıllarda da üzerine düşen görevi laiki ile yapacağına inancım tamdır. Güçlü bir Türkiye sizin gibi irade sahibi, ne yapmayı iyi bilen, her kulvarda donanımlı ve bilgi birikimli gençlerle mümkün olur. Bunun için sizlerden çok daha fedakarlık ve özveri bekliyoruz” diyerek, yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Burs ve eğitim sistemi ile ilgili bilgiler veren Vakfın yönetim kurulu üyesi ve burs komisyonu başkanı Ramazan Oruç ise, son derece şeffaf ve hakkaniyet ölçüsünde bir mülakat gerçekleştirdiğini belirtti. Oruç, “En büyük amacımız öğrencilerimize burs vermekten ziyade İstanbul dışından gelen öğrencilerimizin aslı sahiplerinden olup, onları bu şehirde kendilerini yalnız his ettirmemek ve kendileriyle bir aile ortamı oluşturmak için yoğun çaba sarf etmenin gayreti içerisindeyiz” dedi.

Adıyamanlılar Vakfı Mütevelli heyet üyesi Ömer Özkartal da, 2016-2017 eğitim ve öğretim yılı için “hayırlı olsun” temennisinde bulundu. Özkartal, “Burs mülakatını yaparken hiçbir vakıf yöneticisi mülakata tabi tuttuğu öğrenciyi falan adımın oğludur ya da yakınıdır diye asla ayırımcılık yapmıyoruz. Ayrıca Adıyamanlı oldukları için öğrencilerimize burs vermiyoruz aynı zamanda onların dertleriyle ilgilenmek ve onların arzu ve isteklerini yerine getirmek de boynumuzun borcudur. Bütün bu yapılanların karşılığında sadece kendilerinden sonra gelecek nesillere karşı birer ışık ve umut olmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Vakfın kurucu Genel Sekreteri Mahmut Göksu ise burs almayı hak kazanan bazı öğrencileri sahneye davet ederek, vakıfla ilgili bildikleri, gördükleri olumlu ve olumsuz görüşlerini anlatmalarını istedi. Göksu, “20 yıldır hep biz konuştuk siz dinlediniz bundan böyle sizde biraz konuşun biz dinleyelim” diyorum. İşin öznesinde gençlerin olması lazım. Aksi halde yapılan çalışmaların pek anlamı olmaz” dedi. Kürsüye çağırılan öğrenciler de kendilerince vakıfla ilgili olumlu ve olumsuz görüşlerini dile getirerek, hizmetlerinden dolayı vakıf ağabeylerine teşekkür ettiler.

Haber: Abdulkerim SONKAYA