TÜRK KIZILAYI, VAKFIMIZDA SURİYELİLERE İLK YARDIM SEMİNERİ VERDİ

Türk Kızılayı Bağcılar Toplum Merkezi ile Türk Kızılayı Tuzla Şubesi işbirliğince, Adıyamanlılar Vakfımızın konferans salonunda tıp eğitmenleri eşliğinde ağırlıklı Suriyeli vatandaşlar olmak üzere yüzlerce vatandaşa ilk yardım semineri verildi.

Bugüne kadar birçok kez devletin önemli kurumlarının etkinliklerine ev sahipliği yapan Adıyamanlılar Vakfımız, bu kez Türk Kızılayı’nın toplumsal bir konusuna ev sahipliğini yaptı. Bu önemli seminer, eğitmenlerden Orhan Aksoy, Seyfi Akaya ve Günnur Şekerci tarafından vatandaşlarımıza verildi. Seminerde ağırlıklı olarak ilk yardımın kimlere yapılacağı, ilk yardımın özelliklerinin neler olduğu, konuya ilişkin temel uygulamaları ve hayat kurtarma zincirinde nelere dikkat edilmesi gerektiği gibi birçok önemli konuya açıklık getirildi.

Adıyamanlılar Vakfı Başkan Yardımcısı Cuma Durak’ın da iştirak ettiği seminer de eğitmenler, “Türk Kızılayı, uyguladığı tüm hizmetlerin karşılığında hiçbir ücret almamaktadır. Kadın, erkek, büyük, küçük, din, dil vb. ayırımı gözetmemeksizin toplumun her kesimine yardım etmeyi asli görev olarak biliyoruz. Bugünkü bu seminerin asıl amacı, sağlık alanında herkesin öncelikli olarak bilmesi gerekenleri anlatmak ve bunlardan haberdar olamayan insanlarımızı bilgilendirmektir. Özellikle ilk yardım konusunda yanlış davranışlara mahal vermemek ve olası sıkıntıların önüne geçmek için bu tür hayati konulara daha fazla önem veriyoruz” şeklinde konuşarak, ev sahipliğinden dolayı Adıyamanlılar Vakfı Başkan ve yöneticilerine teşekkür ettiler. Ayrıca seminere katılan bütün katılımcılara da birer ilk yardım seti hediye ettiler.

Haber: Abdulkerim SONKAYA