ATAŞ: “ADIYAMANLILAR ADAM GİBİ ADAMDIR”

Adıyamanlılar Vakfı’nın kültür merkezinde düzenlediği ve yüzlerce Adıyamanlı vatandaşın katıldığı “Daha Güçlü Bir Türkiye İçin EVET’de Buluşuyoruz” adlı programa konuşmacı olarak AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu katıldı.

AKSOY: “ADIYAMANLILAR, AK PARTİ’NİN EN BÜYÜK DESTEKÇİSİ OLMUŞTUR”

Programın açılış konuşması yapan Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Ramazan Aksoy, vakıf çalışmaları hakkında bilgi sunumu yaptı. Aksoy, “14 yıllık AK Parti hükûmeti döneminde bütün seçimde AK Parti’nin en büyük destekçilerinden biri de hiç kuşkusuz Adıyamanlılar olmuştur. İlçe bazında iki kez şampiyon olan ilçe, Sincik ilçemiz olmuştur. Söz konusu ülke menfaati, millet iradesi ve sosyal yardımlaşma olunca Adıyamanlılar için gerisi teferruattır. Bu aşamadan sonra güçlü bir Türkiye için ve geleceğimizin istikbali için 16 Nisan hepimiz için bir milat olacağı gibi, yeni bir Kurtuluş Savaşının zafer günü olacaktır. Bunun için bu seçimde “EVET” demekle üzerimize düşen önemli bir sorumluluğunu yerine getirmiş olacağız” diyerek, Adıyamanlı hemşerilerinin her zaman olduğu gibi bu referandumda da üzerine düşeni görevi lâyıkıyla yerine getireceğine inancının tam olduğunu söyledi.

GÖKSU: “16 NİSAN, SON İKİ YÜZYIL İÇİN TARİHÎ BİR FIRSATTIR”

İstanbul’da son yapılan kamuoyu araştırması ile ilgili konuya değinerek söze başlayan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ise, “İstanbul’da iller arasında ‘En çok kimler bu seçimde EVET diyecek’ anlamında yapılan kamuoyu araştırmasında birinci sırada Rize olurken, ikinci sırada ise Adıyamanlılar olduğunu görünce gerçekten çok duygulandım. 81 ilin içinde bulunduğu dokümanda Rize ile Adıyaman arasında çok az bir fark vardı. Medeniyet coğrafyasının en güzel topraklarında yaşayan Adıyamanlılar; neyin iyi, neyin kötü olduğunu çok iyi biliyorlar. 16 Nisanı, Türk siyasi tarihinde son iki yüzyılda insanların önüne konulan tarihî bir fırsat olarak değerlendiriyorum. Türkiye’nin gidişatına bundan sonra yön verebilecek olan bu süreçte her zaman yerli ve millî duruşunu en yüksek mesafede ve en yüksek zirvede temsil eden Adıyamanlı hemşerilerimizin 16 Nisan’daki referandumda ‘EVET’ diyeceğinden zerre kadar tereddüttüm yoktur” şeklinde konuştu.

ATAŞ: “ADIYAMANLILAR DOĞRU BİLDİĞİ YOLDAN ASLA ŞAŞMAZ”

Programı düzenleyen Adıyamanlılar Vakfı yöneticilerine ve bütün katılımcılara teşekkür eden AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, AK Parti hükûmeti döneminde bu kutsal davada bizleri hiç yalnız bırakmayan Adıyamanlı gönüldaşlarımıza ne kadar teşekkür etsek bunun az olacağını söyledi.

Ataş, “Adıyamanlıların nasıl vatansever ve milletsever olduğunu biliyoruz. Bizim bu yolculuğumuzda bizleri bir an olsun yalnız bırakmayarak ne denli destek çıktıklarını da biliyoruz. Doğru bildiğinden asla şaşmayarak, vatanı ve milleti için ne denli fedakâr ve cefakâr olduğunu da biliyoruz. Bugüne kadar birçok rekorlara imza atarak rüştünü ispatlayan Adıyamanlıların, ne denli ülke sevdalısı olduğunu da biliyoruz. Bunun için diyorum ki, ‘Adıyamanlılar adam gibi adamdır’ diyorum. Bundan önceki bütün seçimlerde ve referandumlarda olduğu gibi, 16 Nisan Referandumda da üzerine düşen vazifeyi en iyi şekilde yerine getireceğine inancımız tamdır. Unutulmamalıdır ki, hepimiz eski Türkiye’nin geri gelmesini arzu etmeyiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan hepimizin ortak sesi ve nefesi olduğunu unutmayacağız. 16 Nisanın en az Kurtuluş Savaşı ve Çanakkale Savaşı kadar önemli olduğunu unutmayalım. 15 Temmuzda bu ülkede ikinci kez Kurtuluş Zaferi elde eden bu millet, 16 Nisanda ‘EVET’ diyerek yeni bir Kurtuluş Savaşı ilan edeceğine inanıyorum. Bu milletin, nasıl ki Çanakkale’de çapulcu Avrupa ülkelerine yol vermeyip bir destan yazdıysa ve 16 Nisanda da ikinci kez aynı destanı yazarak tarihe geçeceklerine inanıyorum. Zaman zaman değişik algı operasyonlarıyla dize getirilmesi düşünen Türkiye, bilinmelidir ki artık hiç kimsenin ayak oyunlarına gelmeyecektir” şeklinde konuştu.

Haber: Abdulkerim SONKAYA