Hanımlar Komisyon’un İlk İcraatı Hanımlara Yönelik Seminer Oldu

Adıyamanlılar Vakfı’nda yeni kurulan Hanımlar Komisyonun ilk icraatı Hanımlara yönelik seminer düzenlemek oldu. Adıyamanlılar Vakfı Hanımlar Komisyonu bu yıl Anneler günü dolaysıyla Eğitimci-Yazar Esra Korkmaz’ın 12 Nisan Cuma günü Saat 14.30 da “Nasıl Bir Anneyim” konulu bir seminer düzenliyor. Üç Yetim Çocuk Büyüten Hatice Anne “Yılın Annesi” Seçildi Hanımlar Komisyonun kendi aralarında yaptığı istişare sonucunda bu yıl Anneler gününde düzenlenecek olan seminerde “Yılın Annesi” ödülüne Aslen Adıyaman Gerger doğumlu olup, Gaziosmanpaşa da ikamet eden ve yaklaşık 8 yıl önce genç yaşta kaynını ve gelinini kaybettikten sonra geride bıraktığı üç çocuğa bakmak zorunda kalan ve bu yetim kalmış üç çocuğun nafakasını kazanmak ve onları okutmak için 70 yaşındaki eşini tekrar bir inşaatta güvenlikçi olarak çalışmaya gönderen fedakarların en fedakarlısı Hatice Saman Anneye verilmesi kararlaştırıldı. Vakfın Hanımlar Komisyonundan sorumlu başkan yardımcısı Hasan demir, Yönetim kurulu Üyesi Mustafa Karataş, hanımlar Komisyonu Başkanı Hatice Sonkaya beraberinde hanımlar komisyonu ile birlikte son iki yıldır yatağa düşen Hatice Saman Anne’yi evinde ziyaret ederek, hem geçmiş olsun dileklerini dile getirdiler, hem de “Yılın Annesi” olarak kendilerine bir çiçek ile birlikte gıda ve nakdi yardımında bulunuldu. Bir anda Adıyamanlılar Vakfı yöneticilerini ve hanımlar komisyonunu görünce duygulanarak gözyaşlarına hakim olamayan Hatice Anne, davranışından dolayı kendilerini ziyaret edenlere bol bol dua ederek teşekkürlerini iletti. Hanımlar Komisyonu Başkanı Hatice Sonkaya ise; “6 yıl dan beri tanıdığımız ve fedakarlığı ile bütün annelere örnek olan Hatice Saman Annemizin hastalıktan dolayı yatağa düştüğünü öğrenince kendisini ziyaret etmeyi düşündük. Vakıf olarak böylesi fedakar insanların yanında olmak ve onların bu metropol şehirde yalnız olmadığını his ettirmek için yoğun mesai harcayacağız inşallah. Kendisine yılın Annesi olarak geçmiş olsun dileklerimiz ile birlikte olası her türlü sıkıntılarda yanında olacağımızı belirttik. Kendiside Allahtan şifa diliyoruz” şeklinde konuştu.