Adıyaman Valisi Ve Milletvekilleri Adıyamanlılar Vakfına Nezaket Ziyaretinde Bulundular

Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, TBMM Baştan Vekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Adıyaman Milletvekillerinden Adnan Boynukara, İbrahim Halil Fırat ve İl Emniyet Müdürü Metin Alperen Adıyamanlılar Vakfına nezaket ziyaretinde bulundular.

Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Ramazan Aksoy beraberinde vakfın kurucu üyeleri ve yönetim kurulu üyeleri tarafında karşılanan heyet burada önce Adıyamanlılar Vakfı’nın Adıyamanlı üniversite öğrencilerin katıldığı burs mülakatına katıldılar, ardından ise mülakata giren öğrencileriyle hoş bir sohbet gerçekleştirerek bazı nasihatlerde bulundular.

Toplantıda Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, TBMM Baştan Vekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Adıyaman Milletvekillerinden Adnan Boynukara ve İbrahim Halil Fırat, 23. Dönem Adıyaman Milletvekili Mahmut Göksu, İl Emniyet Müdürü Metin Alperen, Vakfı Genel Başkanı Ramazan Aksoy, Gazeteci-Yazar Nevzat Çiçek, İTO Yönetim Kurulu Üyesi Adıyamanlı işadamlarından Servet Samsama ve İsmail Karaarslan gerek üniversite ile ilgili unutulmaz hatıralarını ve gerekse başarılı olmanın yolları ile ilgili birikimlerini anlattılar.

Adıyamanlı Üniversite öğrencilerimizin her geçen yıl artarak devam etmesi Adıyaman için önemli bir gelişme olduğunu belirten TBMM Baştan Vekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, “Özellikle İstanbul’da okuyan genç kardeşlerimiz böylesi kendilerini bağrına basarak sahiplik eden Adıyamanlılar Vakfı gibi bir sivil toplum kuruluşunun olması büyük bir şanstır. Her yıl binlerce öğrenciye burs vererek gençlerimize eğitim alanında yardımcı olan Adıyamanlılar Vakfının bütün yöneticilerine şükran borçluyuz. Üniversiteyi bitirmekle artık işler bitmiyor. Bununla birlikte en az iki yabancı dili ana dili gibi bilmek lazım. Gençlerden ricam Türkiye’nin geleceğini şimdiden iyi okumalarını ve gelecekte hem ailesine, hem memleketine ve hem de ülkesine faydalı bir insan olmalarını bekliyoruz” dedi.

Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı ise İstanbul’da okuyan genç kardeşlerimizle bugün bizleri buluşturan Adıyamanlılar Vakfımıza ne kadar teşekkür etsek az olduğunu kaydederek, “Bu ülkenin sizin gibi değerli gençlere ihtiyacı olduğunu unutmayınız. Yüzünüzde millet sevgisi, vatan sevgisi ve devlet sevgisini görüyorum. Bu vakıfı bu aşamaya getiren insanlardan artık bu görevi devralmanın zamanı gelmiştir. Bugün burs alan öğrenciler olarak yarın da burs verenler olursunuz inşallah” diyerek, öğrencilere başarılar diledi.

Ziyaretlerinden dolayı herkese teşekkür ederek konuşmasına başlayan Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Ramazan Aksoy, “Adıyamanlılar Vakfı olarak öncelikli temel felsefemiz gençlerimize sahip çıkmaktır. 21 yıl önce vakfımızı kurarken 12 burs ile başladığımız burs hizmetimiz bu yıl 1200 öğrenciye çıkararak, bu anlamda idealimizin ne denli önemli olduğunu ortaya koyuyoruz. Vakfımızın her türlü çalışmalarında desteklerini esirgemeyen herkesten Allah razı olsun” dedi. (Haber: Abdulkerim SONKAYA)