ADIYAMANLILAR VAKFININ YILLIK İSTİŞARE TOPLANTISI ALANYA WOME DELUXE OTELİNDE BAŞLADI

Vakfın Genel Merkez ve Adıyaman'daki şube yönetiminden yaklaşık 80 kişinin katıldığı yıllık değerlendirme toplantısı iki katagoride ele alındı. Toplantının ilk bölümünde son bir yılda yapılan hizmetler masaya yatırıldı.

Toplantıya Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Ramazan Aksoy, Vakfın Adıyaman Şube Başkanı Av. Nedim Taylan, Vakfın kurucu üyelerinden Ömer Özkartal, Mahmut Göksu, Mehmet Kocakaya, Hasan Aydın, Vakfın Genel Merkez ve Adıyaman Şubesinin Yönetim Kurulu Üyeleri ve Komisyon Başkanları katıldı. Ayrıca Adıyaman Üniversitesi Rektörü M. Talha Gönüllü, ASKA Otel zincirlerin sahibi Turizmci iş adamı Ramazan Aslan, İş adamı Şehmus Kadioglu ve AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Teşkilat Başkan Vekili Mustafa Toklu ise misafır olarak iştirak ettiler.

Oluşturulan divan kurulu başkanlığına vakfın başkan yardımcısı Av. Abdurrahman Dursun seçildi. Yardimcıliğına ise Vakfın Adıyaman Şube Başkanı Av. Nedim Taylan ve Vakfın Başkan Yardımcısı Abuzer Korkmaz yaptı.

Adıyaman Üniversitesi Rektörü M. Talha Gönüllü, ASKA Otel zincirlerin sahibi Turizmci iş adamı Ramazan Aslan, İş adamı Şehmus Kadioglu ve AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Teşkilat Başkan Vekili Mustafa Toklu birer selamlama konuşması yaparak, Adıyamanlılar Vakfı'nın insanlara ve insanlığa yapmış olduğu hizmet ve yatırımlarından dolayı müteşekkil olduğunu ve bu anlamda Adıyamanlılar Vakfı ile her zaman gurur duyduğunu ifade ettiler.

AKSOY: "ADIYAMANLILAR VAKFI İLE GURUR DUYMAMAK ELDE DEĞİL"

Tanışma faslının ardında toplantının açılış konuşmasını yapan Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Ramazan Aksoy toplantıya katılan herkese teşekkür ederek, böylesi önemli bir toplantıya iştirak edenlere minnet borçlu olduğunu söyledi.

Aksoy, "Adiyamanlilar vakfı denince heyecan var, gayret var, samimiyet var, fedekarlık var. Bundan dolayı Adıyamanlılar Vakfı denince saygı duymamak elde değil. Bundan dolayıdır ki Adıyamanlılar Vakfı ile gurur duymamak ile haklıyız" dedi.

Aksoy, ayrıca geçen yıl yapılan istişare toplantısında tavsiye kararları başta olmak üzere Vakfın yan tarafında alınan arsa üzerinde yapılması beklenen öğrenci yurdu yapımı için de bazı bilgiler verdi.

TAYLAN: "BIKMADAN VE USANMADAN YOLA DEVAM EDECEĞİZ"

Adıyamanlılar Vakfı Adıyaman Şube Başkanı Nedim Taylan ise yaptığı konuşmada şunları kaydetti: " Vakıf insanı olmak kadar güzel bir duygu yoktur. Bu duyguyu tam anlamıyla 2 yıl önce şube başkanı olmakla birlikte Bunun farkına vardım. Özellikle vakfımızın Mütevelli heyetinin bu dava uğruna harcamış olduğu enerjiyi takdire Şahin olarak karşılıyorum. Vakfımızın şubesi olarak 21 yıl önce vakfımızın kurucu üyelerinin vakıfçılık alanında açmış olduğu çığırda yürümek ve onların Arzu ettiği hedefe ulaşmak için Ekip ruhu çerçevesinde çalışmalarımıza ara vermeden sürdürmeye devam ediyoruz. Her geçen yıl farklı alanlarda çok daha güzel hizmetler gerçekleştiriyoruz"
diyerek, istişare toplantının hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

ÖZKARTAL: "VAKIF HİZMETİ VATAN SAVUNMASI KADAR ÖNEMLİDİR"

Omer Özkartal 21 yıl önce 12 gönül dostu ile birlikte 12 burs verek başladığınız burs hizmeti Allah'a binlerce şükürler olsun ki bugün 1200 öğrenciye burs verecek seviyeye geldik. Geleceğe emin adımlarla ilerleyen vakfımız birçok alanda gerçekleştirmiş olduğu önemli hizmetlerle birlikte Türkiye'nin Saygın bir sivil toplum kuruluşu haline gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Vakfımızın bu aşamaya gelmesindeki asıl nedenlerinden biri de hiç şüphesiz Vakıf hizmeti denince gerisi teferruattır diyerek, bu davayı gönül vermiş Vakıf yöneticilerimizin gayretleri takdire şayandır. Bu önemli kadro ile birlikte inancım o ki gelecekte çok daha güzel hizmetlere imza atacağımıza inanıyorum. Vakfımızın 7. Geleneksel istişare toplantısına bütün şahsi işlerini bir kenara bırakarak katılan herkese sonsuz şükranlarımı sunuyorum.
Şahsen Vakıf hizmetini bir vatan savunması kadar önemli olduğunu düşünüyorum. Bu felsefe ile çalıştığımız zaman üstesinde gelemeyeceğimiz zorluk yoktur" şeklinde konuştu.

GÖKSU: "EN İYİ HİZMET İNSANLARA YAPILAN YATIRIMDIR"

Vakfımızın en önemli özelliği benlik şuurunun olmamasıdır. Vakfımızda vakıf şuurunu benimsenmiş ve bu davaya gönül vermiş ınsanların çoğunlukta olması önemlidir. Burada önemli olan bundan sonra vakıf bayrağını yere düşürmemek için yoğun gayret sarf etmektir. Bence Adıyaman'a yapılan en önemli hizmet insanlara yapılan yatırımdır. Bir Adıyamanlı olarak kendi gençlerimize sahip çıkmak ve onları yarınlara hazırlanmasında önemli rol oynamak aslı görevimizdir. Bu anlamda vakıf olarak üzerimize düşen bu sorumluluğu yerine getirmeye çalışacağız. Vakıf ruhunu gençlerimize aşılamak için de çok daha fazla gayret sarf etmeliyiz" diyerek toplantıya bütün katılımcılara teşekkür etti.

Eğitim komisyonu çalışmaları hakkında bilgi sunumu yapan Vakfın Başkan Vekili Abuzer Korkmaz Vakfımızın sadece burs hizmeti ile ismin anılması doğru olmadığını ve eğitim alanında çok daha farklı projelerle güzel hizmetlerin yapılması kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Gençlik Komisyonu ile ilgili sunum yapan Cumali Doğan ise Vakfımızın bünyesinde kurulan Adıyaman Gençlik Platformu gelecekte ses getirecek çok daha güzel hizmetlere imza atacağınının kaydetti.

Vakfın Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Oruç da vakfın kurumsal hizmetleri ve burs komisyonu hakkında bir sunum yaptı. Vakıfın yeni kurumsal logosu ile ilgili düşüncelerini dile getiren Oruç, kurumların en önemli simgelerinden biri hiç kuşkusuz logo olduğuna vurgu yaptı. Öğrenci ve burs çalışmaları hakkında da bilgi veren Oruç, 2016-2017 eğitim ve öğretim yılında Adıyaman da 350, İstanbul da ise 651 olmak üzere toplam 1001 öğrenciye burs hizmetinde bulunduğunu kaydetti.

Toplantıya musafir olarak katılan Navigator seyahat Acentasının sahibi Sadettin Erdinç ise vakıfla ilgili her yıl geleneksel olarak düzenlediği Umre programları ve Kudüs ziyareti ile ilgili bilgiler verdi.

TOPLANTININ İKİNCİ BÖLÜMÜNDE VAKFIN GELECEĞI MASAYA YATIRILDI

Vakfın ikinci bölümünde ağırlıklı olarak vakfın gelecek bir yıl içerisinde hedeflenen projeler masaya yatırılmakla birlikte yönetim kurulu üyeleri ve komisyon başkanların vakıf çalışmalarına ilişkin düşüncelerine yer verildi.

Vakfın gençlik komisyonu başkanı Cumali Doğan gençlerin dilek ve temennilerinden bahsederek, vakıf çalışmalarında gençlere daha fazla aktif görev verilmesi talebinde bulunuldu.

Vakfın Genel Müdürü İzzet Demirbay ise görevi süresince kurum olarak yapmış olduğu çalışmalardan bahsederek, konuya ilişkin bilgiler verdi.

Vakfın Adıyaman şubesi yönetim kurulu üyesi Mehmet Akgün de Vakfın yeni logo çalışmalarını ve yeni internet sitesi ile ilgili bilgiler vermekle birlikte eski site ve yeni site arasındaki farkındalıklardan bahsetti.

Vakfın Başkan Yardımcısı Hasan Demir de Vakfın idari çalışmaları ve düğün salonları ve taziye katı çalışma metodları ile ilgili bilgiler verdi.

Vakfın Adıyaman Şube Başkanı Av. Nedim Taylan ise 2018 yılında yapılacak olan projelere vurgu yaparak, ağaçlandırma yoluyla Adıyaman ilimizde Av. Abdurrahman Yildırım'ın hazırlamış olduğu ağaç dikme şenliğii düzenlemeyi amaçladığını ve genel merkez olarak bu konuda destek çıkmalarını istedi.

Vakfın Başkan Yardımcısı Hamza Taşan vakfın bünyesinde kurulan Gençlik Platformunun 2018 yılı içerisinde hedeflenen programlar ile ilgili projelerle birlikte gençlik platformunun vizyon ve misyonundan bahsetti.

Vakfın yönetim kurulu üyesi Hüseyin Sevinçekin ise bir tekstilci olarak bir tarafta her geçen gün kalifiye eleman sıkıntısı çekerken diğer tarafta ise ortada gezen bir gençlik görmek insanı fazlasıyla üzdüğünü ve bu da eğitim sisteminin yanlış politikasından kaynaklandığını söyledi.

Ayrıca vakfın bazı kurucu üyeleri yönetim kurulu üyeleri ve komisyon başkanları 2018 yılında yapılması gereken çalışmalara ilişkin duygu ve düşüncelerini dile getirdiler.

Toplantının finalinde ise önümüzdeki bir sene içerisinde hayati önem taşıyan konularla ilgili düşüncelerini dile getiren Adıyamanlılar Vakfı Bir önceki dönem başkanı ve koruyucu üyesi Ömer Özkartal, " Her şeyden önce Vakıf kültürünü anımsatan vizyon ve misyon da ilgili bilgilerin yer aldığı bir kitapçığın ve broşürün basılması elzemdir. Vakıf çalışmalarının çok daha iyi bir boyuta ulaşması için başta Mütevelli heyet üyeleri olmak üzere yönetim kurulu üyelerine ve komisyon başkanları büyük bir sorumluluk düşmektedir. Her şeyden önce kurumsal çalışmaları başta olmak üzere teşkilatlanma konusunda da ciddi manada mesafe kaybetmemiz lazım. Her Vakıf yöneticisi farklı alanlarda sorumluluk alması şarttır her yer 14 Şubat geleneksel umre programımızı aksatmadan devam etmemiz lazım yılda bir defa da olsa yurt dışı gezisi düzenlenmesi için çalışmalar yapmalıyız. Vakfımız tarafından Adıyaman'da yapılacak olan Kültür Merkezi'nin bir an önce hayata geçmesi için çalışmalarımızı sıkı tutmalıyız" diyerek,önerilerini ortaya koydu.

Adıyamanlılar Vakfı kurucu üyelerinden Mahmut Göksu ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "Bu istişare toplantısında Vakıf yöneticilerimizin ortaya koymuş olduğu önerin tümü bizim için büyük bir değer taşımaktadır. Bu da sorumluluğumuzun ne denli önemli olduğunu gösteriyor. Emeksiz hiçbir şey olmaz bu çocuklarımızı vakıfa kazandırmanın en önemli yolu ise onların gönül diliyle dokunmasını sağlamaktır. Her şeyden önce insan kaynağını güçlü kırmak için çok çaba sarf etmeliyiz elhamdülillah vakfımızın toplumdaki algı notumuz gayet çok iyidir Elbette her Vakıf gibi bizim de eksiklerimiz vardır işte bu yıllık istişare toplantımızın amacı da bu sıkıntılarımızı çözüm bulmak için buradayız. Vakıf çalışmalarında fedakarlık ve izleri şarttır heyecanımızı Yitirmeden kararlı bir şekilde geleceğe dair önemli projeleri hayata geçirmek için hep birlikte çaba sarf etmeliyiz gerek İstanbul'da ve gerekse Adıyaman'dan bu toplantıya katılmak için gelen bütün Vakıf yöneticilerimize şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Her sene olduğu gibi bu yıl da vakfın geleneksel istişare toplantısına misafir olarak katılan Adıyaman Üniversitesi Rektörü M. Talha gönüllü ise toplantının çok verimli geçtiğini inandığını ve her geçen yıl başarı çıtasını yükselterek devam eden Adıyamanlılar Vakfı ile her zaman gurur duyduğunu belirterek, Vakırcılığın ne olduğunu ve kimlerin yapması gerektiğine dair herkese en iyi şekilde gösterdiğini söyledi.

Toplantının kapanış konuşmasında toplantıya katılan bütün katılımcılara övgü dolu sözlerle Teşekkür ederek söze başlayan Adıyamanlılar Vakfı genel başkanı Ramazan Aksoy, "Rekor bir düzeyde katılımın sağlandığı bu istişare toplantısına katılan vakfımızın bütün yöneticilerine ne kadar teşekkür etsem azdır. Allah hepinizden razı olsun İyi ki varsınız ve iyi ki sizin gibi değerli insanlarla Vakıf yolculuğuna başlamışız. Yüce Allah sizin gibi değerli insanların sayılarını çoğalırsın. Bu önemli toplantının son derece verimli geçtiğini inanıyorum ve gelecek değil farklı bir şehirde veya bir mekanda buluşmak dileğiyle hepinize saygılarımı sunuyorum" diyerek katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti.

Haber: Abdulkerim SONKAYA