ADIYAMANLILAR VAKFI SEZONUN İLK BURS TÖRENİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

...

Burs törenine vakıf başkan vekili Abuzer Korkmaz, Vakfın kurucu üyelerinden Ömer Özkartal, Mahmut Göksu, Mustafa Karlı, Hüseyin Gözgü, Hacı Bayram Özbek, Mehmet Kocakaya, Abdulgani Tekin, Vakfın Başkan Yardımcıları, yönetim kurulu üyeleri, komisyon başkanları ve bursiyer öğrenciler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Adıyamanlılar Vakfı Başkan Vekili Abuzer Korkmaz, 2017-2018 Eğitim ve Öğretim yılında öğrencilere başarı dileklerini ileterek söze başladı. Korkmaz, “Adıyamanlılar Vakfı olarak bu yıl Adıyaman’da 500 ve İstanbul’da ise 700 olmak üzere Toplam 1.200 öğrenciye burs hizmetinde bulunacağız. Vakıf olarak temel amacımız gençlere hizmet etmektir” diyerek konuyla ilgili düşüncelerini dile getirdi.

Vakfın Kurucu Üyesi ve bir önceki dönem Başkanı Ömer Özkartal ise; yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Vakıf olarak bir tek derdimiz var o da iyi bir neslin yetişmesinde katkı sağlamaktır. Meramımız sadece sizleri buraya çağırıp para vermek değil. Temel felsefemiz, gençler arasında kaynaşma zeminini üst düzeye çıkarmakla birlikte bu ülkeye gelecekte faydalı olabilecek, istikbali parlak yeni bir neslin yetişmesinde katkı sağlamaktır. Yeni sezonda mesleki çalışmalarına çok daha ağırlık vermeye gayret göstereceğiz” diyerek, gençlere gelecek ile ilgili önemli tavsiyelerde bulundu.

Vakfın Kurucu Genel sekreteri Mahmut Göksu da vakıf insanı olma konusundaki duygularını dile getirdi. Göksu, “21 yıl önce “İnsanlara en hayırlısı İnsanlara faydalı olandır” düsturu ile yola çıkan Vakfımız, geçmişte olduğu gibi gelecekte de kendi gençlerine sahip çıkmaya devam edecektir. Bu anlamda hiç kimsenin şüphesi olmasın. Yetir ki bursiyer öğrencilerimiz inandığı yolda başarılı olmak için çaba sarf etsinler. Ve yeter ki vakıf insanı olma bilinciyle kendinden sonraki genç kuşağa sahip çıkma duygusunu yüreğinde his etsinler. Bu kervana güç katsınlar ve omuz versinler” diyerek öğrencilere yeni eğitim ve öğretim yılında başarı dileklerini iletti.

Programın sonunda ise Vakfın bünyesinde kurular Gençlik Platformundan sorumlu Vakıf Başkan Yardımcısı Hamza Taşan ise Gençlik platformunun yeni yılda yapacağı çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Haber: Abdulkerim SONKAYA