DUAYEN İSİMLER BURSİYERLE TECRÜBELERİNİ PAYLAŞTI

.

Adıyamanlılar Vakfı'nın Bağcılar'daki genel merkezinde düzenlenen şubat ayı öğrenci buluşmaları kapsamında, Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Sabri Orman, İstinaf Mahkemeleri 19. Ceza Dairesi Başkanı Hasan Dicle, İstanbul Anadolu Güney Kamu Hastaneleri Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Uzman Doktor Yakup Çağ, İSKİ Genel Müdür Yardımcısı Metin Akbaş bursiyerlerle bir araya geldi, tecrübelerini paylaştı.

ORMAN: ENGELLER BİZİ HEMEN YILDIRMAMALI

"Mesleki eğitim çalışması" programı kapsamında bursiyerlerle tecrübelerini paylaşan Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Sabri Orman, öğrencilere dil öğrenmenin önemini anlattı.

İnsanların, hayatta karşılarına çıkan engellerden şikayet etmek yerine engelleri aşmak için yeni yollar aramalarının önemine değinen Orman şöyle devam etti:

"Hayatta insanların önüne engeller çıkabilir. Engellerden şikayet etmenin bize bir faydası yok. 'Benim ailem fakirdir, beni bir yere gönderemiyor' diye düşünceydim ben yerimde sayar, hiçbir şey yapamazdım. Hedeflerimiz var ama imkanlarımız onunla orantılı değilse ne yapmalıyız? Kursa gidemiyorsak dil öğrenmenin başka yollarına bakmalıyız.Karşımıza çıkacak olumsuzluklar, engeller bizi hemen yıldırmamalı."

Adıyaman Üniversitesi'nin Adıyaman'a olumlu katkı yaptığını dile getiren Orman, üniversite ve öğrenci sayılarının arttırılmasının yanında kalitenin de arttırılması gerektiğini vurguladı.

Prof. Orman, öğrencilerin sorularını da cevaplandırdı.

DİCLE: VİCDANINIZI ÇİĞNEYEREK KARAR VERMEYİN

İstinaf Mahkemeleri 19. Ceza Dairesi Başkanı Hasan Dicle ise, hukuk okuyan bursiyerlere hitaben yaptığı konuşmada, hukukta eşitliğin önemine dikkati çekti.

"Meslek hayatımda vicdan ve kanun ikileminde kaldığım birçok an oldu" diyen Dicle," Kendimi vicdanen rahatsız ettiğim davalara da denk geldim. Ama sizler vicdanınızı çiğneyerek karar vermeyin. Mutlaka olayla ilgili genel bir araştırma yapın ve en sonunda kararı vicdanınıza da uygun olacak şekilde verin" ifadelerini kullandı.

Karar verirken hiçbir zaman "isimlere" takılmadığını belirten Dicle sözlerini şöyle sürdürdü:

"Önüme gelen hiçbir davada failin ya da mağdurun ismine bakmadım. İsim yokmuş gibi davrandım. Çünkü bizim isimle ilişkimiz yok. Kim gelirse gelsin hukuk önünde eşittir. O sebeple isimler karar vermemizde etkili değillerdir."

ÇAĞ: MESLEĞİNİZDE UZMANLAŞIN, BİLGİYE AÇIK OLUN

Sağlık ve tıp alanında öğrenim gören bursiyerlerle tecrübelerini paylaşan İstanbul Anadolu Güney Kamu Hastaneleri Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Uzman Doktor Yakup Çağ ise, sağlıkta yaşanan son gelişmeleri anlattı.

Doktorluk mesleğinin zorluklarını anlatan Çağ, bursiyerlerden, kendilerini olabildiğince donanımlı yetiştirmelerini tavsiye etti.

Çağ,"Mesleğinizde uzmanlaşın bilgiye açık olun. Öğrendikleriniz bugün sizi zorlasa da gelecekte size olumlu olarak dönecek." değerlendirmesinde bulundu.

İSKİ Genel Müdür Yardımcısı Metin Akbaş da bursiyerlerin sorularını cevaplandırdı, meslekte yetkin olmak için yapılması için bilgilerini, tecrübelerini paylaştı.

Mesleki eğitim çalışmaları kapsamında İSKİ Daire Başkanı Yusuf Tosun da slayt eşliğinde bursiyerlere eğitim verdi. Programın ardından öğrencilere Tosun'un kaleme aldığı "Okuma yazmanın neyi olur" ve "Edebiyatın ustaları" isimli kitaplar hediye edildi.

Adıyamanlılar Vakfı’nın şubat ayı olağan yönetim kurulu toplantısı da gerçekleştirildi.

Toplantıya Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ramazan Aksoy, vakfın mütevelli üyeleri,vakfın başkan yardımcıları, yönetim kurulu üyeleri ve komisyon başkanları katıldı.

Olağan yönetim kurulu toplantısında, devam eden ve yapılması planlanan projeler ele alındı.

Yönetim kurulu toplantısının ardından şubat ayı öğrenci buluşmaları da gerçekleştirildi.

Öğrenci buluşmalarında, “Biz Bir Aileyiz” projesi kapsamında hami konumundaki vakıf yöneticileri, ayrı ayrı gruplar hâlinde öğrencilerle bir araya gelerek toplantı yaptı, bursiyelerin sorunlarını dinledi.

Bursiyerler, toplantıya yoğun ilgi gösterdi.

Öğrenciler, son olarak  "mesleki grup çalışması" etkinliklerinde, kendi alanın da zirveye çıkmış Adıyamanlı isimlerden tecrübelerini dinleme fırsatı buldu.

Haber: Yusuf Atlıhan

..