ADIYAMANLILAR VAKFI’NDAN “YERLİ VE MİLLİ DÜŞÜNCE” PANELİ

... Kurulduğu 1996 yılından bu yana geleneksel hale getirdiği paneller dizisiyle hem ülkeyi hem de Adıyaman’ı ilgilendiren konuları, kendi alanlarında yetkin, birbirinden değerli bilim adamlarıyla masaya yatıran Adıyamanlılar Vakfı, bu kez “Yerli ve Milli Düşünce” başlığı altında yeni bir panel düzenleyecek.
Panelde eğitimden sağlığa, ekonomiden hukuka kadar her alanda yerli ve milli düşüncenin etkin kılınması için yol haritası çizilecek, yapılması gerekenler ele alınacak.
Panel hazırlıkları için bir önceki dönem başkanı ve Kurucu Üyesi Ömer Özkartal başkanlığında kurulan, Başkanvekili Abuzer Korkmaz, Başkan Yardımcısı Yusuf Tosun ve Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Oruç’tan oluşan komisyon 3 aylık sıkı bir çalışmanın ardından hazırlıkları tamamladı.
   “Yerli ve Milli Düşünce” panelinin startı İstanbul’da verilecek.
Paneller dizisinin ilki, 7 Nisan Cumartesi günü Zeytinburnu’ndaki Çırpıcı Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilecek.
Saat 10.00’da başlayacak panelde, yerli ve milli düşünce masaya yatırılacak.
 Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Sabri Orman’ın moderatörlüğünü yapacağı panelde, Ekonomi alanında Dr. Ömer Bolat, Eğitimde Prof. Dr. Bekir Karlığa, Hukuk alanında Prof. Dr. Refik Korkusuz ve Sağlıkta Prof. Dr. Abdulkadir Ünsal “yerli ve milli” düşünceyi anlatacak.
    Adıyamanlılar Vakfı’nın düzenleyeceği “Yerli ve Milli Düşünce” panelleri, nisan ve mayıs aylarında Ankara ve Adıyaman ile devam edecek.
Adıyamanlılar Vakfı, geçtiğimiz yıl da Adıyaman’da düzenlediği “Birlikte Güçlü Olmak” panelinde, birbirinden önemli bilim adamlarının katılımıyla Adıyaman’ın geleceğini masaya yatırdı