ADIYAMANLILAR VAKFI BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR! ANKARA ŞUBESİ İLK ÖĞRENCİ BULUŞMALARINI GERÇEKLEŞTİRDİ

.

Merkezi İstanbul Bağcılar’da bulunan Adıyamanlılar Vakfı, Adıyaman şubesinin ardından Ankara şubesini de açarak gücüne güç kattı.

Adıyamanlılar Vakfı Ankara Şubesinin ilk öğrenci buluşması İller Bankası Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi.

Ankara şubesinin ilk öğrenci buluşmalarına Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ramazan Aksoy, bir önceki dönem başkanı ve Kurucu Üyesi Ömer Özkartal, Hâkimler ve Savcılar Kurulu Genel Sekreter Yardımcısı Mahmut Akgün, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Hukukçular Birliği Başkanı Alâaddin Varol, Kâhta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, Adıyamanlılar Vakfı Ankara Şubesi Sekreteri Mehmet Akgün, Ankara Şubesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Duran, Yönetim Kurulu Üyeleri Resul Rençber, Ahmet Yılmaz, Ramazan Bilgin, Abdurrahman Uçar, Mehmet Nazlı, İsmet Titiz,  bursiyerler katıldı.

Programda konuşan Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ramazan Aksoy, vakfın kuruluş hikâyesini anlattı.

Adıyaman’a olan vefa borcunu ödemek için vakfı kurduklarını belirten Aksoy,”O topraklarda doğduk, oralarda büyüdük. Adıyaman’a faydalı olmak için ne yapabiliriz diye düşündük. Eğitime yardımcı olmak istedik. 1996 yılında 12 kişi bir araya gelerek Adıyamanlılar Vakfı'nı kurduk. Bu yıl şimdi 1300 öğrenciye burs veriyoruz seneye daha da artabilir. Adıyamanlı olan ihtiyaç sahibi her öğrenciye burs veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Adıyamanlılar Vakfı bir önceki dönem başkanı ve Kurucu Üyesi Ömer Özkartal, Ankara şubesinin açılmasından dolayı gururlu olduğunu söyledi.

Adıyamanlılar Vakfı’nın zorluklar içerisinde kurulduğunu belirten Özkartal, 22 yıl önce başlattıkları eğitim seferberliğinin her yıl artarak devam ettiğini vurguladı.

Bursiyerlere nasihatlerde bulunan Özkartal, zorluklar karşısında mücadele etmelerini tavsiye etti.

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Hukukçular Birliği Başkanı Alâeddin Varol ise, eğitimine devam ederken yaşadığı zorlukları anlatarak öğrencilerden mücadeleci olmalarını istedi.

Hâkimler ve Savcılar Kurulu Genel Sekreter Yardımcısı Mahmut Akgün de, hemşerileriyle her zaman dayanışma içinde olmak istediğini vurguladı.

Kâhta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak da gündeme dair bir konuşma yaptı.

Sunuculuğunu Yönetim Kurulu Üyesi Sıtkı Küçükaslan’ın yaptığı programda, Adıyamanlılar Vakfı’nın tanıtım videosu yayınlandı. Öğrenciler, kahvaltı eşliğinde tanışıp konuşma fırsatı buldu.

Kâhtalı Sanatçı Halil Tanyıldız da türküleriyle programa renk kattı.

Program, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Haber: Yusuf Atlıhan

..