ADIYAMANLILAR VAKFI BAŞKANI RAMAZAN AKSOY, DEVRETMEYE ETMEYE HAZIRLANIYOR

İki dönemdir Adıyamanlılar Vakfı başkanlığı görevini büyük bir başarı ile sürdüren Ramazan Aksoy, mütevelli heyeti ve yönetim kurulu kararıyla, görevini Türkiye’nin sayılı çiğ köfte markalarından Battalbey Çiğköfte’nin de bünyesinde yer aldığı Battalbey Grup Yönetim Kurulu Başkanı Sait Aybak’a devredecek.
Başkan Ramazan Aksoy, bayrak değişikliği kararını, Adıyamanlılar Vakfı’nda düzenlenen yönetim kurulu toplantısında açıkladı.
Toplantıda konuşan Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ramazan Aksoy, görev süresi boyunca yanında olan herkese teşekkür etti.
Yaklaşık 3,5 senedir başkanlık görevini yürüttüğünü belirten Aksoy, şöyle devam etti:
“Mütevelli heyetine, yönetim kuruluna ve komisyon başkanlarına binlerce kez teşekkür ediyorum. Adıyamanlılar Vakfı’nı İstanbul’da örnek teşkil edecek bir hale getirdiniz. Adıyaman şubesi de aynı şekilde Adıyaman’da çalışıyor. İşin mutfağında çalışanlar sizlersiniz. Geçen senelerde arsamız yoktu, 3 milyon TL’ye arsa aldınız. Burs verdiğimiz öğrenci sayısı 1300’e yükseldi. Halep’e onlarca tır yardım gönderdiniz. Bayanlar için de taziye yeri yaptırdınız. Şimdiye kadar başkan mütevelli heyeti arasında seçiliyordu. Ancak bu sefer yönetim kurulundan bir arkadaşı başkan seçelim diye düşündük. Ama yönetim kurulundaki her arkadaşımız başkanlık yapacak kalitede. Ama Sait Aybak kardeşimiz bir adım öne çıktı. Başkanlık görevini kendisine tevdi ediyoruz. Kendisini tebrik ediyorum. Elimden geldiği kadar kimseyi kırmamaya çalıştım. Siz de beni kırmadınız. Benden size bir hakkım geçmişse helal olsun. Bu hiçbir zaman veda konuşması değildir. Şimdiye kadar Mahmut Göksu, Ömer Özkartal, Mustafa Karlı nasıl yanımda olduysa ben de bunda sonra Ramazan Aksoy olarak yeni başkanın yanında duracağım.”
Adıyamanlılar Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Mahmut Göksu ise, vakıf senedinde başkanlık sisteminin 2+2 dönem şeklinde tescil edildiğini anımsattı. Adıyamanlılar Vakfının kabuğunu kırdığını, daha geniş kitlelere açılma azmini, heyecanını ortaya koyduğunu vurgulayan Göksu şu ifadeleri kullandı
“Ramazan Aksoy ve bütün başkanlarımız gerçekten güzel çalışmalar yaptılar. Biz her şeyden önce şuna inanıyoruz; Vakıfta unvanımız, ismimiz ne olursa olsun gönüllülük esasına göre buradayız. Şimdiye kadar birçok hayırlara vesile olundu. Destek veren, omuz veren bütün hemşerilerimize teşekkür ediyoruz. İstedik ki yeni bir açılım yapalım. Taze bir kan, yeni bir simayı, yönetimden bir arkadaşı başkan yapalım bu sefer. Yönetimdeki herkes birbirinden kıymetli. Doğru bir karar verdiğimize inanıyorum. Destek veren tüm arkadaşlara teşekkür ediyoruz. Sait Aybak, iş hayatında kendisini iş hayatında ispat etmiş, iftihar ettiğimiz bir hemşerimizdir. Bizler de bu gemiyi daha güzel limanlara götürebilmek, daha büyük hizmetlere vesile olmak için yeni başkanın yanında olacağız.”
Vakfın önceki dönem başkanı ve kurucu üyesi Ömer Özkartal ise, Adıyamanlılar Vakfı’nın üzerine düşeni yaptığını söyledi.Vakfın 23 yıllık geçmişinde çıtayı daha yükseğe çıkarmak için çalıştıklarını anlatan Özkartal şu sözleri kullandı:
“Vakfı ilk kurduğumuzda yönetim kurulu 11 kişiydi. Şimdi hamdolsun ailemiz büyük ve güçlü. Biz vakfı kısır bir döngüden kurtarmak istedik. Sait beye desteğimiz tamdır. Ben de ilk başkanlığa getirildiğimde ürkmüştüm. Ama yılmadık, daha çok çalıştık. Ramazan Aksoy başkanımız çıtayı daha yükseltti. Ben Sait Aybak’ın bu çıtayı çok daha yükselterek farklı alanlara açacak. Şimdi ‘ben yapabilirim’ diyen herkese kapı açılmış oldu. Hepimiz başkanımıza yardımcı olacağız. Çünkü insanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır. Bizim ana hedefimiz de bu. Diğer her şey teferruattır. Biz Adıyamanlılar ailesi olarak bunu yapmak zorundayız. Allah’ın izniyle her şeyi başaracağız. Allah hayırlı, uğurlu etsin. Çok daha iyi hizmetler yapacağımıza inanıyorum.”
Adıyamanlılar Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Mustafa Karlı da çok sıkıntılı, çok zor süreçlerden geçtiklerini ama ilk mütevelli kurulduğundan bugüne kadar 11 kişilik mütevelli heyeti arasında en ufak bir sıkıntı, en ufak bir kırgınlık olmadığını kaydetti.
Mayıs ayı içerisinde görevi devralacak olan Sait Aybak ise, kendisini göreve layık gören mütevelli ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti. Ramazan Aksoy’dan devraldığı bayrağı daha da ileriye taşımak için çalışacağını belirten Aybak şöyle devam etti:
“Vakıf, bir gönül işi, bir sevda işi ama aynı zamanda da çok ağır bir yük. Kurulduğundan beri vakfı çok takdir ediyorum. Çünkü dışardan da vakfımız büyük övgüler alıyor. Vakfımızın olağanüstü hizmetlerinden bahsediliyor. Son iki senedir bizler de bu ailenin içerisine dâhiliz. Bunun mutluluğunu, gururunu yaşıyorum. İnşallah var olan hizmetleri, bizler de üzerine bir şeyler koyarak bu bayrağı daha ileriye götüreceğiz. Vakıf bir birliktelik, bir güç işidir. Bir takım olarak bunu beraber başaracağız. Burada desteklerinize ihtiyacım olacak. Daha çok öğrencimize ulaşıp, daha çok geleceğimize yatırım yapacağız.”
Toplantıya katılan mütevelli ve yönetim kurulu üyeleri de söz alarak, görevi devreden Ramazan Aksoy’a hizmetleri için teşekkür etti, yeni başkan Aybak’a desteklerini bildirdi.
Görev devir teslimi, 20 Mayıs’ta düzenlenecek Adıyamanlılar Vakfı “Geleneksel İftar Programında” gerçekleşecek.
Sait Aybak’ın göreve getirilmesiyle birlikte, 23 yıllık Adıyamanlılar Vakfı tarihinde ilk defa mütevelli heyeti dışında bir isim başkanlığa seçilmiş oldu. Yusuf ATLIHAN...