“GÖNÜL ŞEHRİ ADIYAMAN” PANELİNİN İKİNCİSİ ANKARA’DA DÜZENLENDİ.

.

“GÖNÜL ŞEHRİ ADIYAMAN” PANELİNİN İKİNCİSİ ANKARA’DA DÜZENLENDİ.

Adıyamanlılar Vakfı’nın ilkini İstanbul’da gerçekleştirdiği “Gönül Şehri Adıyaman” panelinin ikincisi Ankara’da düzenlendi.

Melike Hatun Cami Konferans Salonunda gerçekleştirilen panelin, moderatörlüğünü Anayasa Mahkemesi Başraportörü Hamit Yelken’in yaptığı panele, panelist konuşmacı olarak Yeni Dünya Vakfı Genel Başkanı ve Adıyamanlılar Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Mahmut Göksu, Anadolu Medeniyetleri Müzesi Müdürü Enver Sağır, İpekyolu Kalkınma Ajansı Bölge Koordinatörü Onur Yıldız katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Sait Aybak, vakıf olarak yürüttükleri hizmetleri anlattı.
Vakıf olarak Adıyaman’ın menfaatine olan hizmetlere imza atmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Aybak, bundan sonra da örnek projelere imza atmaya devam edeceklerini dile getirdi.
          Ankara Şubesi olarak Ankara’daki öğrencilere yönelik pek çok faaliyet yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini belirten Duran, emeği geçenlere, destek verenlere ve panele katılan misafirlere teşekkür etti. 

Panelin moderatörlüğünü yapan Anayasa Mahkemesi Başraportörü Hamit Yelken, panelde Adıyaman’ın dününü, bugünü ve yarınını konuşacaklarını dile getirdi. Yelken, ”Adıyaman birçok önemli değere ev sahipliği yapmaktadır. Bizim tanıtımımız eksiktir ama bu eksikliklerimizi kurumsallaşmayla aşıp Adıyaman’ı hak ettiği değere ulaştıracağımıza inanıyorum.” İfadelerini kullandı.

SAĞIR: ADIYAMAN BÖLGESİNDEKİ KAZI ÇALIŞMALARI ZAMANINDA BAŞLAMIŞ OLSAYDI BUGÜN PEK ÇOK GÖBEKLİ TEPEMİZ OLURDU.

   Anadolu Medeniyetleri Müzesi Müdürü Enver Sağır, Adıyaman’ın tarihi ve medeniyetinin yirmi dakikaya sığacak kadar kısa olmadığını dile getirdi:
Sağır şöyle devam etti:
“Adıyaman’ın milattan çok önceki dönemlere dayanmaktadır. Adıyaman’ın asıl tarihi Samsat ilçesinde sular altında kalmıştır. Samsat Harran’a eşdeğer bir medeniyete sahiptir. Ancak bizim kazı çalışmalarına geç başlamamız bu medeniyeti gün yüzüne çıkarmamıza imkân sağlamamıştır. Adıyaman Asur tüccarlarının Anadolu’ya gelişlerinde en uğrak yerlerdendir. Adıyaman bölgesindeki kazı çalışmaları zamanında başlamış olsaydı bugün pek çok Göbekli Tepe’miz olurdu. Adıyaman’da koca Roma İmparatorluğu’nun ordusunun dağıtılması gibi tarihi değiştiren bir çok olaya şahitlik etmiştir.”

GÖKSU: ADIYAMAN TARİH BOYUNCA BİR ÇOK İNANÇ VE MEDENİYETİN BİR ARADA YAŞADIĞI BİR GÖNÜL ŞEHRİDİR. 

 “Vakıf işleri gönüllülük ilkesiyle yol alır. Adıyaman gönlü geniş, cömert, samimi insanların yoğunlukta olduğu bir ilimizdir. Adıyaman’ın temel geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır. Dedeleri şehir dışına bile çıkmamış olan Adıyamanlılar şuan Türkiye’nin ve dünyanın birçok yerinde artık yeni dünyaya açılmış ve kendi kültürel değerlerini de muhafaza etmeyi başarmışlardır.  Adıyaman’da tarih boyunca birçok inanç ve medeniyet var olmuştur. İnanç turizmine dönük Türkiye’de kabrinin yeri belli olan iki sahabeden biri olan Safvan Bin Muattal’ın türbesi vardır.”

YILDIZ: BİTİRECEĞİMİZ PROJELERLE 2020 YILINDA TURİST ARTIŞI BEKLİYORUZ.

“Yaşam kalitesini yükseltecek, sermayeyi artıracak bir İpekyolu Projemiz var. Bu proje kapsamında Adıyaman’a yönelik çalışmalarımız da olacaktır. Adıyaman’ın genç nüfusu fazladır. İhracatı ithalatından fazla olan bir şehrimizdir. Özellikle konfeksiyon sektöründe Türkiye’de önemli bir yerdedir. Adıyaman yatırım için ideal bir şehirdir. Doğa, kültür ve inanç turizmi için yeterli kaynaklara sahiptir. Bitireceğimiz projelerle 2020 yılında bu alanda turist artışı bekliyoruz. Adıyaman Kapadokya ile bir tutulmalıdır. 2019 yılının Göbekli Tepe yılı olması münasebetiyle Şanlıurfa’ya gelen turistler Adıyaman’a da uğramaktadır.”

Panelin sonunda soru ve katkı bölümünün ardından oturum başkanı ve panelistlere plaket takdimi gerçekleştirildi. Davetliler programdan memnuniyetlerini dile getirerek benzer programların devamını talep etti. 

Panel toplu aile fotoğrafı çekimi ve çiğköfte ikramıyla sona erdi.

..

Son Eklenenler