ADIYAMANLILAR VAKFI’NDA BAYRAMLAŞMA COŞKUSU YAŞANDI

..ADIYAMANLILAR VAKFI’NDA BAYRAMLAŞMA COŞKUSU YAŞANDI
Her yıl geleneksel olarak Ramazan Bayramının ilk günü bayramlaşma töreni düzenleyen Adıyamanlılar Vakfı, bu yıl da bayramlaşma törenini yoğun bir katılımla gerçekleştirdi.
Adıyamanlılar Vakfı’nın Bağcılar’daki genel merkezinde düzenlenen bayramlaşma törenine Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, Başkan Yardımcıları, Atlas Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve Medicine Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Yusuf Elgörmüş, Adıyamanlılar Vakfı Mütevelli Heyeti Üyeleri, Vakfın Başkan Yardımcıları, Komisyon Başkanları, Bağcılar Belediyesi Başkan Yardımcısı Kenan Gültürk, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri Umut Durak ve İbrahim İnan, Bağcılar Belediyesi Meclis Üyesi Eşref Çetin, Sultangazi Belediyesi Meclis Üyesi Hüseyin Alagöz, STK temsilcileri, basın mensupları, iş adamları ve vatandaşlar katıldı.
Törende konuşan Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, İslam aleminin bayramını kutladı.
Dursun, şöyle devam etti:
“Adıyamanlılar Vakfı bizim evimiz gibi. Evimize geldiğimiz zaman kendimizi rahat hissediyoruz. Burada dostlarımızla huzur buluyoruz. Biraz kafa dinliyoruz. Adıyaman hem İstanbul’da hem de başka yerlerde huzur kenti olarak tanınıyor. Bu da bizim için gurur verici bir duygu. Adıyamanlılar, bu vakfın çatısı altında çokça bilinir hale geldiler. Bu vakıf Adıyamanlılara çok şeyler kattı. Başta kurucular olmak üzere Adıyamanlılar Vakfı’na bugüne kadar emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bundan sonra da ben eminim ki çok daha güzel işlere imza atacaklar, çok daha güzel projeleri hayata geçirecekler.” dedi.
Adıyamanlılar Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Ömer Özkartal ise, kendilerini bayrama ulaştıran Allah’a hamd ettiklerini söyledi.
“İslam’ın insanlara en güzel hediyesi dini bayramlarımız, oruç tutmak, ibadet etmek, birbirimize yardımcı olmaktır” diyen Özkartal şunları kaydetti:
“İnsanın özünde faydalı ve yararlı olabilmek vardır. Bütün çalışmaların, faaliyetlerin özünde ‘insanın insana faydası nasıl dokunur, nasıl birbirimize yardımcı oluruz duygusu yatar. İşte vakfın da özünde bu var. Yaklaşık 23 yıl önce kurulan bu vakıf, aslında özünde Adıyamanlıların ama genelinde ülkemizin, Bağcılar’ımızın çok iyi, iklimi güzel olan bir mevsimi gibidir. Bayramınızı tebrik ediyorum. Bizi yalnız bırakmayarak geldiğiniz için teşekkür ederim.”
Adıyamanlılar Vakfı önceki dönem Başkanı Ramazan Aksoy da törene katılanların bayramını kutlayarak katılımlarından dolayı teşekkür etti.
AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk ise, Adıyamanlılar Vakfı’nın kendi dışında da herkese faydası olan, her zaman takdirle karşıladıkları, ilçelerinde bulunmasından dolayı gurur duydukları bir vakıf olduğunu dile getirdi.
Öztürk,” Ramazan sürecini her birlikte yaşadık. İnşallah Allah, bu mübarek aydan ziyadesiyle istifa eden kullarından eylemiştir. Vermek istediği mesajı inşallah alanlardan olmuşuzdur. İstanbul’da her ilçede gerçekten Ramazan ayı coşkulu, içi dolu dolu geçiyor. Manevi duygular ve kardeşlik muhabbeti had safhaya çıktı.” ifadelerini kullandı.
Medicine Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Yusuf Elgörmüş, Bağcılar Belediyesi Başkan Yardımcısı Kenan Gültürk, Bağcılar Belediyesi İBB Meclis Üyesi Umut Durak, Sultangazi Belediyesi Meclis Üyesi Hüseyin Alagöz ve Bahçelievler Belediyesi İBB Meclis Üyesi İbrahim İnan da birer selamlama konuşması yaparak katılımların bayramını kutladı.
Programda Adıyaman’a özgür bayram bazlaması ve Çiğ köfte ikram edildi.
Program, bayramlaşma ile sona erdi..