ADIYAMANLILAR VAKFI MECLİS TOPLANTISI YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

.ADIYAMANLILAR VAKFI MECLİS TOPLANTISI YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Adıyamanlılar Vakfı Meclis Toplantısı, yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.
Vakfın Bağcılar’daki genel merkezinde düzenlenen toplantıya, Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Sait Aybak, AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, AK Parti Adıyaman İl Başkanı Mehmet Dağtekin, Adıyaman eski Milletvekili Ahmet Doğan, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Gerger Belediye Başkanı Erkan Aksoy, ADIFED Başkanı Hüseyin Sevinçtekin, Adıyaman eski Belediye Başkanı necip Büyükaslan, Adıyamanlılar Vakfı Mütevelli Heyeti Üyeleri, Yönetim Kurulu Üyeleri, Komisyon Başkanları, Siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, dernek başkanları, vatandaşlar ve basın mensupları katıldı.
AYBAK: 23 YILDA BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATTIK
Toplantıda konuşan Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Sait Aybak, Adıyamanlılar Vakfı’nın 23 yıllık geçmişinde çok büyük başarılara imza attığını söyledi. Gençlere önem verdiklerini belirten Aybak,”Okuyan üniversite öğrencilerimize burs imkânı sağlıyoruz. Adıyaman’ımızın iş adamlarından, önce gelenlerinden destek alıyoruz. Bizler vakıf olarak köprü görevi yapıyoruz. Onların zekatlarını öğrencilerimizle buluşturuyoruz. Bugüne kadar on binlerce üniversite öğrencisi gencimizin eğitimine katkı sağladık. Bunun gururu içerisindeyiz. Vakıf olarak kültürel etkinlikler, panel ve sempozyumlara da imza atıyoruz. Vakfımıza katkı sunan herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.
SEVİNÇTEKİN: VAKIF KÜLTÜRÜ BİZİM İÇİN BİR DEĞERDİR
Adıyaman Dernekler Federasyonu (ADIFED) Başkanı Hüseyin Sevinçtekin ise, Adıyamanlılar Vakfı’nın 23 yıldır Adıyaman’ıın sosyal, kültürel ve inanç değerlerine çok önemli katkılarda bulunduğunu belirtti. Sevinçtekin şöyle devam etti:
“Vakfın kuruluşuna katkıda bulunan, vesile olan tüm büyüklerimizden Allah razı olsun. Bizler de ADIFED’in yeni yönetimi ile birlikte bu kültürü devam ettireceğiz. Vakıf kültürü bizim için bir değerdir. İstanbul’da Adıyamanlılar Vakfı, vakıf kültürünü en güzel şekilde devam ettiriyor. Bizler de ADIFED olarak vakfımızın her türlü çalışmasına destek vererek hizmet etmeye devam edeceğiz.”
Adıyamanlılar Vakfı önceki dönem başkanı Ramazan Aksoy Vakıf hizmetlerinden bahsetti, birlik ev beraberlik çağrısı yaptı.
ÖZKARTAL: HER ADIYAMANLI BİR VAKIF İNSANIDIR
Adıyamanlılar Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Ömer Özkartal ise, Adıyamanlılar Vakfı Kültür Merkezi’nin Adıyamanlıların evi ve buluşma noktası olduğunu söyledi.
Adıyamanlılar Vakfı’nda emeği geçenlere teşekkür eden Özkartal,“Her Adıyamanlı bir vakıf insanıdır. Çünkü biz biliyoruz ki insanların en hayırlısı, insana faydalı olandır. Cenabı Hakk’ın yarattığı en kutsal varlık insandır. Vakıf insanı olarak, insanımızın kendi kültürüne bağlı yaşamasını, kaynaşmasını, buluşmasını sağlamak, üniversite öğrencilerine burs sağlamak amacındayız. Güzel işlerin devam etmesi için doğru ve güzel insanların mutlaka birbirine yardımcı olması lazım. “ ifadelerini kullandı
GÖKSU: ADIYAMANLILAR VAKFI, ÇOK ÖNEMLİ BİR ÖNCELİK GÖREVİNİ YERİNE GETİRDİ
Esenler Belediye Başkanı M.Tevfik Göksu, Adıyamanlılar Vakfı’nın özellikle yöre hizmetleri anlamında İstanbul’da çok önemli bir öncülük görevi yerine getirdiğini vurguladı.
Vakıf hizmetlerinin de istişare edilerek büyütülmesinde fayda olduğunu kaydeden Göksu şu ifadeleri kullandı:
“Yaşadığımız toplumda değişimi hep beraber gözlüyoruz. Konuşurken hep söylüyoruz, gençlerle ilgili bir şey yapmalı, gençlere bir şey söylemeli. Bu toplumda vakıf kültürünün ve medeniyetinin daha da kurumsallaşması için her bir insanın kendi infak duygularını arttırması lazım. İstanbul’da istatistiksel olarak baktığımızda, Adıyaman İstanbul’da yüksek nüfus potansiyeline denk gelmiyor. Ancak küçümsenmeyecek derecede büyük bir potansiyel. En güzel yaptığımız hizmetlerinden bir tanesi gençlerimize burs veriyoruz. Bu işi sadece ve sadece burs verir halden çıkartıp, onların gelecekte bu topluluğa katma değer üretecekleri vizyon ve rehberliğini de yapmamız gerekiyor. Çünkü modernleşmenin her birimizin hayatından götürdüğü kutsallar var. Bu kutsalları bizim inşa etmemiz lazım. Aksi takdirde geriye dönüp baktığımızda ne vakıf medeniyetinden, vakıf kültüründen Allah korusun söz edemeyebiliriz.”
AYDIN: VAKFIMIZ, İHTİYACI OLANLARA EN İYİ ŞEKİLDE YARDIM ETMEYE ÇALIŞIYOR
AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, 23 Haziran için destek istedi.
Aydın, ”Çok değerli hemşerilerimizle tanışma, buluşma fırsatı bulduk. Vakıf, imkânı olanla ihtiyacı olan arasında bir köprüdür. Vakfımız, ihtiyacı olanlara en iyi şekilde yardım etmeye çalışıyor. Gayret gösteren, destek olan tüm herkese teşekkür ediyorum. 23 Haziran çok önemli bir dönemeç haline geldi. Bu seçimin ne denli önemli olduğunu artık anlatmaya gerek yok. Hepimiz bunun farkındayız. Hiçbir araya gelemeyecek olan, birlikte hareket etme imkanı olmayan nice siyasi figürler, nice devlet, nice STK, nice terör örgütleri Türkiye karşıtlığında birleşmiş durumda” diye konuştu.
MAHMUT GÖKSU: ÜLKESİNE SEVDALI GENÇLERİN YETİŞMESİ İÇİN ÇABA SARF EDİYORUZ
Adıyamanlılar Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Mahmut Göksu ise, gençlere sahip çıkılması çağrısı yaptı. Göksu, ”Geçen gün Adıyamanlı bir genç bana bir mail attı. AK Parti’nin 31 Mart seçimleriyle alakalı ne yapması gerektiğiyle alakalı. Okudum, çok beğendim. Biz böyle geleceğe ışık tutacak, vizyoner, ülkesine sevdalı gençlerin yetişmesi için vakıf olarak bir çaba sarf ediyoruz. İnşallah sizleri de vakıfta bu çalışmalara daha sıcak, daha gönülden, daha hasbi destek vermenizi gönülden arzu ediyoruz. “ şeklinde konuştu.
Adıyaman eski Milletvekili Ahmet Doğan, AK Parti Adıyaman İl Başkanı Mehmet Dağtekin, Akıncılar Belediye Başkanı İsmet Çetinkaya ve Gerger Belediye Başkanı Erkan Aksoy da birer selamlama konuşması yaptı...