KÜLTÜR VE TURİZM BAKAN YARDIMCISI DEMİRCAN’I VAKFIMIZDA AĞIRLADIK

Depremin vurduğu Adıyaman’a Koordinatör Bakan Yardımcısı olarak atanan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan’ı İstanbul Bağcılar’daki Vakıf Genel Merkezi’mizde ağırladık.

Depremin ilk anından itibaren Adıyaman’da yaraların sarılması için mesai harcayan Demircan kent genelinde yürütülen ve yürütülmekte olan projeler hakkında bilgilendirmede bulundu. Adıyaman’ı tamamen ayağa kaldırıp yaraları sarana kadar kentten ayrılmayacağını vurgulayan Demircan, süreç boyunca verdiği destekten dolayı Adıyamanlılar Vakfı yönetimine teşekkür etti.

Hayatın normalleşmesi için ellerinden geleni yaptıklarını anlatan Demircan, "Enkaz kaldırma çalışmalarında çok önemli mesafe katedildi. Kalıcı konutların temelleri atıldı, hızla tamamlanmasını amaçlıyoruz. Bunun için yerleri temin edilen alanlarda temeller atıldı. Hummalı bir çalışma yürütülüyor." dedi.

Demircan, evleri sağlam olanların bir kısmının evlerine geçtiğini dile getirerek, "Bunu memnuniyetle müşahede ediyoruz. Şehrin doğusu, batısı, güneyi ve kuzeyinde yer alan sosyal marketlerde günde 2 bin aileye yardım yapılıyor. Vatandaşlarımız ihtiyaç duydukları gıda, hijyen malzemesi ve kıyafetlerini buradan ücretsiz temin edebiliyor. Ülkenin dört bir tarafından gelen yardımların adaletli şekilde dağıtılmasına aracılık ediliyor." diye konuştu.

Adıyamanlılar Vakfı GeneL Başkanı Ömer Özkartal da çalışmalarından dolayı Demircan’a teşekkür ederek,deprem süresinde vakfın bölge genelinde yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Ziyarette, ortaklaşa yürütülebilecek çalışmalar hakkında bilgi alış verişinde bulunuldu.