HAYIRSEVER İŞ ADAMLARINI GÖNÜL SOFRAMIZDA AĞIRLADIK

Adıyamanlılar Vakfında verilen iftar yemeğine Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Ömer Özkartal, İBB AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, ayırsever iş adamların yanı sıra bürokratlar, vakfın mütevelli heyeti üyeleri, yönetim kurulu ve komisyon başkanları katıldı.

Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Ömer Özkartal, desteklerinden dolayı iş adamlarına teşekkür etti.

Birlik ve beraberlik mesajları veren Özkartal, deprem sürecinde desteklerini esirgemeyen tüm iş adamlarına teşekkür etti.

Buruk bir Ramazan ayı geçirdiklerini belirten Özkartal şöyle devam etti:

“Depremde hayatını kaybeden tüm hemşerilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Sizler bu Vakfın kuruluşundan bu yana destek vermiş, omuz vermiş, burs vermiş hayırseverlersiniz. Depremde ilk günden başlayarak kimsenin tahmin edemeyeceği kadar fedakârlık yaptınız. Kimi bir tır dolusu yardım etti, kimi kazağını getirdi. Bizler ve sizler ilk günden başlayarak bu işin, icraatın içinde bulunduk. Adıyamanlılar Vakfı her konuda olduğu gibi bu konuda da imtihanını çok başarılı bir şekilde verdi. Ama olay henüz bitmedi çünkü yara çok derin. Adıyaman’da uzun süreli çalışmak lazım. Şu mana kadar 80 tır yardım gönderdik. Tüm imkânlarımızı depremzede hemşerilerimiz için seferber ettik. Nu Vakfın sahibi sizlersiniz çünkü sizlerin yardımlarıyla biz bu Vakıf hizmetlerini yapıyoruz. Allah hepinizden razı olsun.”

GÖKSU: HER ENKAZIN BAŞINDA FARKLI BİR HİKAYE

İstanbul Büyükşehir AK Parti Grup başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu da Adıyaman’da depremin ardından belediye olarak yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Depremde hayatını kaybedenlere rahmet dileyen Göksu, ”Çok büyük ve tarifi mümkün olmayan bir acı yaşadık. Şu ana kadar benim okuduklarıma göre karada insanlık tarihinin en büyük felaketi bu deprem. Ben çok afet bölgesine gittim, çalışma yaptım ama böyle bir afet görmedim. Her enkazın başına gittiğimizde farklı bir hikaye ile karşılaştık. Önce Adıyaman’daki büyüklük fark edilmedi. Merkez Kahramanmaraş denince insanlara oraya ve Pazarcık’a odaklandı. Gölbaşı’nın yüzde 75’i komple yok şu anda. Bu süreçte hepimiz büyük bir acı yaşadık. Ne kadar büyük bir millet olduğumuzu, devlet olarak ne kadar güçlü bir devlet olduğumuzu bu depremde bir kez daha gördük. Bizim o bölgeye gönderdiğimiz yardım 300 milyon TL’yi geçti.” dedi.