ADIYAMAN STANDI ZENGİN ÜRÜNLERİYLE BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Bağcılar Belediyesi’nin İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı ile birlikte organize ettiği, “7 Renk, 8’inci Renkle Buluşuyor” programında yer alan Adıyamanlılar Vakfı standı yöresel zengin yiyecek çeşitleriyle en fazla ilgiyi gören stand olurken, Adıyamanlılar Vakfı Eğitim-Kültür Komisyonu Başkanlığınca düzenlenen stand da görevliler tarafından, vatandaşlara Adıyaman Belediyesi’nin göndermiş olduğu çeşitli kuru gıda ürünleri ve Adıyamanlı meşhur çiğköfteci Ömer Usta’nın çiğköftesini ikram ediyor.
İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı ile Bağcılar Belediyesi’nin birlikte organize ettiği, “7 Renk, 8’inci Renkle Buluşuyor” programı başladı. Bir hafta devam edecek etkinlikler kapsamında, Almanya, Kazakistan, Bosna Hersek ve Polonya ile Türkiye’den 20 derneğin katılımı ile sosyal ve kültürel etkinlikler gerçekleştirilecek. Vakıflar ve dernekler bölgesel ve yöresel tanıtım etkinlikleri gerçekleştirecek.
HALK OYUNLARI VE MEHTER GÖSTERİSİ İLE BAŞLADI

Bağcılar Belediyesi’nin İnönü Mahallesi’nde kurduğu çadırda gerçekleştirilen etkinlikler Kastamonu ve Sivas yöresinden halk oyunları gösterisi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı’nın gösterisi ile başladı. AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, Bağcılar Kaymakamı Veysel Yurdakul, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Mahmut Göksu, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Sivas Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, İBB Kültür A.Ş Genel Müdürü Nevzat Bayhan, Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal, Adıyamanlılar Vakfı Genel Müdürü Hüseyin Gözgü, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nı temsilen Latife Uluçınar ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisinin katılımı ile gerçekleştirilen programda İSMEK El Sanatları Sergisi’nin de açılışı yapıldı.

KÜLTÜREL UNSURLAR SERGİLENİYOR

Bir hafta boyunca devam edecek etkinlikler kapsamında dernekler bir taraftan folklorik gösterilerde bulunurken, diğer taraftan kurulan stantlarda kültürel unsurlarını tanıtma fırsatı buluyor. Programın açılış konuşmasını yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı ile böyle bir program gerçekleştirmekten çok