GÖLBAŞILILAR HASRET GİDERDİ

İstanbul’da yeni kurulan Gölbaşılılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği öncülüğünde yüzlerce kişinin katıldığı Gölbaşılılar gecesine ilgi büyük oldu.
Derneğin kurulmasıyla birlikte uzun bir aradan sonra ailece Adıyamanlılar Kültür Merkezi düğün salonunda bir araya gelen Gölbaşılılar uzun süre birbirinden ayrı kalmanın hasretini giderdiler. Dostluk ve kardeşliğin yaşandığı yemekli geceye 21 ve 22. Dönem Adıyaman Milletvekili Mahmut Göksu, Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, İBB Kültür A.Ş Genel Müdürü ve Adıyamanlılar Vakfı Genel
Başkanı Nevzat Bayhan, eski İSKİ Genel Müdürü Yardımcısı Tevfik Göksu, Kadıköy cumhuriyet savcısı Bayram Kapucu, Fatih cumhuriyet Savcısı Adem Meral, DDY İstanbul Bölge Müdür Yardımcısı Metin Akbaş, Abidin pak Öğretmenevi Müdürü Mekke Kocaman, Gölbaşılılar Derneği Başkanı Mustafa Görgen, Dernek yöneticileri ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Gecenin sunuculuğunu yapan ünlü radyo sunucusu (106,6 vizyontürk radyo) İmparator, gecede en fazla ilgi gören isimlerinden biri oldu. Malatyalı olmasına rağmen İstanbul’daki birçok derneklerin ve gecelerin sunuculuğunu yaparak Adıyamanlıların büyük sevgisini kazanan sunucu İmparator, Adıyamanlı hemşehrileriyle birlikte olmanın sevincini dile getirdi.
 21 ve 22. Dönem Adıyaman Milletvekili Mahmut Göksu, İBB Kültür A.Ş Genel Müdürü ve Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Nevzat Bayhan, Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir ve eski Gölbaşılılar Derneği Başkanı Abidin Pak Öğretmenevi Müdürü Mekke Kocaman birer selamlama konuşması yaparak, dernek ve vakıfların rolü konusunda önemli mesajlar verdiler.
Gölbaşılılar Derneği Başkanı Mustafa Görgen ise; İstanbul gibi büyük bir kentte örf, adet, gelenek, görenek ve kültürünü en iyi şekilde yaşamak ve yaşatmak asli görevlerinin başında yer aldığını söyledi. Görgen,“Hiçbir insanın siyasi görüşüne ve etnik kökene bakmamak sızın acı ve mutlu günlerimizi paylaşmak, kanayan yaraya merhem olmak ve birbirilerimizin dertlerine deva olmak kaydıyla dernek bünyesinde önemli hizmetlere imza atacağını” söyleyerek, geceye katılan herkese teşekkür etti.
  Gecenin sonunda sahne alan İst. Teknik Üniversitesi Konservatuar öğrencisi Eda Pirişit söylediği yöre türküleriyle geceye damgasını vuran isim oldu.

Dernek Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri:
Başkan: Mustafa Görgen (Emekli)
Üye:  Hacı Subaşı  (Esnaf)
Üye:  Fakri Ersoy     (Avukat)
Üye:  Mustafa Eryılmaz (Tanıtım ve Halkla İliş. Uzm.)
Üye:  Ali Göksu  (Memur)
Üye:  Çetin Salıcı  (Esnaf)
Üye:  Mesut Cücük (Mühendis)
Üye:  Gazi Saraç  (Müdür)