Şampiyon Karadutspor

Adıyamanlılar Vakfı her yıl olduğu gibi bu yıl da bahar şenlikleri çerçevesinde Sivil Toplum Kuruluşları arasında toplam 24 takımın katıldığı geleneksel halı saha futbol turnuvası düzenledi. Final Maçı; iki aylık maç maratonu sonrasında finale çıkan Karadutspor ile Gündoğduspor arasında oynandı. Karşılaşmayı 2-0 kazanan Karadutspor 2009-2010 yılının şampiyonu oldu.

Adıyamanlılar Vakfının Spor Komisyonu tarafından 4 Nisan Pazar günü K.Çekmece’deki Dörtler Halı Sahası’nda Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, İBB Kültür A.Ş Genel Müdürü ve Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Nevzat Bayhan, İSKİ Su İnşaat Daire Başkanı Yusuf Tosun, Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Av. Hacı Orhan, Esenler Belediyesi Ruhsat işleri Müdürü Şevket Topdemir, Adıyamanlılar Vakfı Başkan Vekili Mustafa Karlı, İşadamı Ramazan Aksoy ve bazı dernek başkanların katıldığı şöhretler karşılaşmasıyla start almıştı.

8 haftalık maraton sonrasında Bağcılar Mahmutbey stadında oynanan final maçı öncesinde her iki takım kaptanı birbirlerine çiçek vererek başarılar dilediler.  Maç boyunca centilmenliği elde bırakmayan her iki takım futbolcuları seyircilerden büyük alkış aldı. Büyük bir heyecan içerisinde geçen final maçında rakibi Gündoğduspor’u 2-0 mağlup eden Karadutspor, şampiyonluğu göğüsleyen takım oldu. Karşılaşma sonrasında şampiyonluk sevincini taraftarlarıyla paylaşan Karadutspor futbolcuları büyük bir coşku ile şampiyonluğu kutladılar.

Final maçı öncesinde üçüncülük ve dördüncülük maçı için Aksanspor ile Görgenspor arasında oynandı. Rakibi Görgenspor’u 3-1 yenen Aksanspor, turnuvanın üçüncü takımı oldu.
Final maçına Adıyaman 21. 22. Dönem Milletvekilli Mahmut Göksu, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Vakıf Başkan Vekili ve Bağcılar Belediye Meclis Üyesi Mustafa Karlı, İşadamlarından Ramazan Aksoy, Ramazan Baydan, CFS Bağcılarspor Kulüp Başkanı Cemal Boğatekin, Vakıf Yönetim Kurulu Üyeleri, Komisyon Başkanları, Dernek Başkanları, Kurum Amirleri ve çok sayıda taraftarlar katıldı.

Final maçının en dikkat çeken karelerden biri de minik bir kızın yüzüne sarı-kırmızı ve maviye boyatarak maç boyunca şampiyon olan takımı Karadutspor lehine slogan atmasıydı. Minik kızı yanına çağıran Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu bir süre sohbet etti.

Karşılaşma sonrasında düzenlenen kupa töreninde turnuvanın şampiyonu olan Karadutspor’un kupasını 21 ve 22 dönem Adıyaman Milletvekili Mahmut Göksu verirken, ikinci olan Görgenspor’un kupasını Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, üçüncü olan Aksanspor’un kupasını ise Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu verdi.

21 ve 22 dönem Adıyaman Milletvekili Mahmut Göksu, Turnuvanın başlangıcı da güzeldi finali de… Bu güzel organizasyonu yapan başta spor Komisyonu Başkanı Nazif Demir ve komisyonda görev alan bütün arkadaşlarımızla birlikte sporun ana gereksimlerini yerine getiren bütün sporcu kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Karadutspor Başkanı Mustafa Karlı ise, turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçenleri kutlayarak; “Sporun ve sporcunun ana felsefesi dostluğu ve kardeşliği pekiştirmektir. Bu sezon turnuvaya katılan bütün takımların oyuncuları bu bilinçle sahaya çıkarak mücadele etmeleri bizleri onurlandırmıştır” dedi.

Bu büyük organizasyonun mimarlarından biri olan Adıyamanlılar Vakfı Spor Komisyonu Başkanı Nazif Demir, “Turnuva boyunca takımların geçmiş senelere oranla centilmenliği ön planda tutarak sahaya çıkmaları bizleri sevindirmiştir. Bu nedenle benim gözümde bu turnuvanın asıl şampiyonu turnuvaya katılan bütün takımlardır” dedi.  İşadamı Aksoy’dan Şampiyon Takıma Yemek Ziyafeti… Aslen karadut Köyünden olup, şampiyon olan Karadutspor’un ana sponsorlarından olan işadamı Ramazan Aksoy maç sonrasında şampiyon takımı Karadutspor oyuncularını ve teknik heyetini Bağcılar Güneşli de ki Mekreme Restoran’ta yemek ziyafeti verdi. Şampiyonluktan dolayı futbolcuları kutlayan İşadamı Aksoy, turnuva başladığından bu yana bütün maçlarda ortaya koyduğu futbol ve attığı gollerle şampiyonluğu hak eden takımın Karadutspor olduğunu söyledi.