ADIYAMANLILAR VAKFINDAN KAMUOYUNA DUYURU

İnsanlık bu gün alışılagelmiş yeni bir devlet terörüne şahitlik etmektedir.

Sadece ve sadece Gazze’ deki aç ve biçare insanlara ekmek, hasta bedenlere ilaç ve yetim bebelere mama götürerek insani ve vicdani görevlerini yerine getirmeye çalışan masum ve silahsız gönüllü yardımsever insanlara, hem de uluslararası sularda saldırarak  günahsız yardımsever insanları katleden ve yardım malzemelerine el koyarak devlet terörü suçunu işleyen İsrail devletini kınıyor ve insanlık dışı  bu saldırıyı şiddetle lanetliyoruz.

İsrail’in bu devlet terörü eylemlerine derhal son vermesini, defalarca ihlal ettiği BM kararlarına bu defa uymasını, yarın kendisinin de muhtaç olacağı insan haklarına saygılı davranmasını istiyoruz.

Ayrıca, İnsanlık adına,  AB, BM, NATO, İKP, ARAP BİRLİĞİ başta olmak üzere, tüm uluslararası kuruluşların ve ülkelerin bu insanlık suçuna karşı daha kararlı tedbirler almalarını,  İsrail’in terörist faaliyetlerine acilen dur demelerini istiyor ve bekliyoruz.

Ülkemizdeki Musevi cemaati başta olmak üzere, tüm dünya Yahudilerinin bu terör eylemlerine karşı çıkmalarını, bu tr olaylara karşı  üzüntülerini göstermelik olarak bildirerek değil, İsrail devletinin bu ve buna benzer tüm terörist eylemlerini açıkça kınamalarını istiyoruz.

Adıyamanlılar Vakfı olarak, bu gün, amaçları sadece Gazze’ye insani yardım götürmek olan gönüllü insanlara yapılan bu menfur saldırıyı tekrar tekrar  lanetliyor, hayatlarını kaybeden fedakar insanlara rahmet ve yakınlarına başsağlığı dileklerimizi iletiyor, yaralılara da Allah’ tan acil şifa diliyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Adıyamanlılar Vakfı