ADIYAMANLILAR ŞEHİDİNİ UĞURLARKEN İSRAİL’E LANET YAĞDIRDI

İsrail'in Gazze’ye yardım götüren gönüllülerin bulunduğu gemilere yapmış olduğu terörist saldırıların ardından şehit düşenlerin cenazesi bugün öğle namazına müteakip fatih camiinde kılındı.
     Cenaze namazının ardından İsrail’e protestolar uzunca bir süre devam etti. Bu arada Adıyaman’dan son anda konvoya gönüllü olarak katılan Fahri Yaldız’ın ölüm haberi Adıyaman’da olduğu gibi İstanbul’daki Adıyamanlıları büyük bir üzüntüye sevk etti. Şehidini Adıyaman’a yolcu ettikten sonra Adıyamanlı İlçelerine bağlı Vakıf ve Dernek Başkanları Adıyamanlılar Vakfı’nın önünde bir araya gelerek İsrail’i sert bir dille kınadılar.

Adıyamanlılar Vakfı adına burada bir basın açıklaması yapan Adıyamanlılar Vakfı kurucularından Abdulgani Tekin, yaptığı konuşmada; 1948 yılından beri bölgede huzursuzluğun baş sebebi olan İsrail’in etrafında sataşmadığı, zarar vermediği ülke ve millet bırakmadığını kaydetti. Ayrıca İsrail’in 2006 yılında Lübnan’a, 2008 sonunda Gazze’ye kimyasal silahlarla saldırarak insanlık adına bir savaş suçu işlediğini kaydeden Tekin, “Aynı İsrail, 250 kadar BM Kararını takmadığı gibi ve hiçe saymıştır. 31 Mayıs 2010 tarihinde de 32 ülkeden Gazze’ye yardım götüren masum yardım gönüllülerine en gelişmiş silahlarla saldırarak yeni bir katliama imza atmıştır. İsrail, Uluslar arası sularda Devlet terörü işleyerek dünyaya ya ve Türkiye Cumhuriyetine adeta meydan okumuştur. Fakat kafasını bu kez sert bir kayaya çarptığını ve bu katliamının bedelini ise çok ağır ödeyecektir. İsrail’in bu devlet terörü eylemlerine derhal son vermesini ve BM kararlarına uyumasını istiyoruz. Ayrıca insanlık adına AB, BM, NATO, İKT, ARAP Birliği başta olmak üzere tüm uluslararası kuruluşların ve ülkelerin bu insanlık suçuna karşı daha kararlı tedbirler almalarını, İsrail’in terörist faaliyetlerine dur demelerini istiyor ve bekliyoruz.

Adıyamanlılar vakfı olarak bugün amaçları sadece ve sadece Gazze’ye yardım götürmek olan gönüllü insanlara yapılan bu menfur saldırıyı tekrar tekrar lanetliyor, hayatını kaybederek şehit olan hemşehrimiz Fahri Yaldız’ın şahsında bütün şehitlerimize Allahtan rahmet, yakınlarına, milletimize ve bütün insanlığa başsağlığı diliyoruz.
     Göksu, İnanç Terimlerimizle Şehidimiz Ölmemiştir.

Adıyamanlılar Vakfı’ndaki hemşehrileriyle birlikte olan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ise Bugün sabaha doğru yaralıları getiren ilk uçağa girerken bir hemşehrimizin “Adıyamanlı bir şehidimiz var” demesiyle adeta yıkıldığını söyleyen Göksu, “Allaha şükürler olsun ki şehit olan kardeşimiz, son derece önemli olan manevi bir makama güç etmiştir. İnanç terimlerimizle onun ölmediğini biliyoruz. Adıyaman manevi iklimin had safhada olan bir ilimizdir. Bugüne kadar iki yılda bir İsrail’e karşı “Kahrolsun İsrail” diye hep miting yapardık. Güney Kore ve Kıbrıs savaşından sonra ilk kez dış ülkelerde bir şehidimiz oldu. Elbetti acımız büyüktür. Ancak şunu unutmamalıyız ki bu olayın beraberinde getireceği bereketle dünyada yeniden İsrail’in konusu masaya yatırılacaktır. Şehidimize Allahtan rahmet kederli ailesine ve yakınlarına Sabri cemil niyaz ediyoruz” dedi.
     Adıyamanlılar vakfı önünde düzenlenen protesto gösterisine ve basın açıklamasına Esenler belediye başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Adıyamanlılar Vakfı Başkan Vekili Mustafa Karlı, Adıyamanlılar Vakfı Genel Müdürü Hüseyin Gözgü, Vakfın Kurucularından Ömer Özkartal, Abdulgani Tekin, İl ve ilçe Dernek Başkanları, çok sayıda iş adamı ve vatandaşlar katıldılar.

Vakıf  binasına dev bir bayrak asıldı

Adıyamanlılar Vakfı Yöneticileri, Vâkıfın bulunduğu Adıyamanlılar Kültür Merkezi’nin giriş kapısının önünde dev bir Türk ve Filistin bayrağı astı. Bayrağın üzerinde “Gazze’ye yardım götüren gönüllüler arasında Şehidimiz Fahri Yıldız’ın şahsında bütün şehitlere Allahtan rahmet yakınlarına sabırlar diliyoruz” mesajı vardı.