KALPLER “NEMRUT’DA ŞİİR AKŞAMLARI” İÇİN ATACAK

Adıyamanlılar Vakfı tarafından 24-25 Haziran’da Üçüncüsünün gerçekleştirileceği ‘Kültür ve Turizm Sempozyumu’ ve ilk kez düzenlenecek olan “Nemrut’da Şiir Akşamları” programına büyük bir ilgi beklenirken, böylece Nemrut da batan güneş ile birlikte Türkiye’nin ünlü şairlerinin dile getireceği şiir mısralarıyla Adıyaman’ı yeniden dünya ya tanıtma imkânı sağlayacaktır.

Adıyamanlılar Vakfı tarafından iki yılda bir yapılan ve bu yıl 23-26 Haziran da Kommagene festivali ile birlikte Kâhta İlçesi’nde üçüncüsünün düzenleneceği  “Kültür ve Turizm” sempozyumu çerçevesinde ilk kez 25 Haziran akşamı  Nemrut’ta güneşin batışı ile beraber “Nemrut’ta Şiir Akşamları”nın sempozyuma ayrı bir renk katması bekleniliyor.

“Kültür ve Turizm” sempozyumun finalinde İstanbul’da uluslararası şiir festivalini gerçekleştiren şairlerin bulunduğu Türkiye’nin ve Adıyaman’ın tanınmış ve saygın şairlerin katılacağı “Nemrut’da Şiir Akşamları” güneşin batışı ile birlikte şiir ziyafeti ile sempozyum sona ermiş olacaktır.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Adıyamanlılar Vakfı  Başkanı ve Uluslar arası İstanbul Şiir Festivali Yürütme Kurulu Başkanı Nevzat Bayhan, 24-25 Haziran da yapılacak olan “Kültür ve Turizm” sempozyumu ekseninde ilk kez düzenlenen “Nemrut’da Şiir Akşamları” etkinliğine Türkiye’nin tanınmış şairlerinin yer alması mutluluk verici bir durum olduğunu söyledi. Bayhan, “İki yılda bir geleneksel olarak düzenlediğimiz sempozyuma “Nemrut’da Şiir Akşamları” programa dâhil etmemiz bilgi şölenine ayrı bir renk katmıştır. Böylece 25 Haziran akşamı Nemrut dağı zirvesinde başta İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Adıyaman olmak üzere Türkiye’nin kalbi şiir mısralarıyla günbatımında Nemrut Tepesinde atacaktır. Böylece birbirinden değerli şairlerimizin dile getireceği güzel şiirleriyle gecenin renkli ve heyecanlı geçmesini temenni ediyorum” dedi.

Şairler arasında; Abdullah Uçman, Adnan Özer, Ahmet Kot, Ali Ural, Cumali Ünaldı, Metin Celal, Ömer Erdem gibi tanınmış şairler bulunmaktadır.