ADIYAMANLILAR VAKFINI ZİYARET EDEN TOGEM BAŞKANI SAADET GÜLBARAN BÜYÜK İLGİYLE KARŞILANDI

Kısa adı TOGEM olan Toplumsal Gelişim Merkezi Genel Başkanı ve aynı zamanda Başbakanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın yengesi Saadet Gülbaran, beraberinde eşi Hasan Gülbaran, Üsküdar Belediyesi TOGEM Koordinatörü Nevin Yakupoğlu, Adıyaman TOGEM Koordinatörü Sümeyye Şafak, Üsküdar Belediye Başkanı Basın danışmanı Selda Özgel, Adıyamanlılar Vakfı Yöneticileri tarafından büyük bir ilgi ile karşılandı.

Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Nevzat Bayhan ile TOGEM Genel başkanı Saadet Gülbaran arasında karşılıklı olarak birbirlerine çeşitli hediyeler takdim edildiği tanışma ve kaynaşma toplantısında Başkan Bayhan, Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan tarafından hazırlayıp gönderdiği hemşehrilik beraatını TOGEM Başkanı Saadet Gülbaran’a ve eşi Hasan Gülbaran’a takdim etti. TOGEM Başkanı Gülbaran ise; Hemşerilik Beraatından duyduğu memnuniyetini dile getirerek Vakıf Başkanı Bayhan’a ve Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan’a teşekkür etti.

Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Nevzat Bayhan; “TOGEM Yetim Ve Öksüzlerin Sesi Oldu”
  Vakıf Başkan Vekili Mustafa Karlı, Genel Müdür Hüseyin Gözgü, Vakıf kurucularından İşadamı Ramazan Aksoy, Hasan Aydın, Hüseyin Oral, Yönetim Kurulu Üyelerin, Komisyon Başkanların ve Hanımlar Komisyonu Üyelerin bulunduğu konferans salonunda bir konuşma yapan Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Nevzat Bayhan, TOGEM’in son zamanlarda yapmış olduğu çalışmalarla Yetim ve Öksüzlerin sesi konumuna geldiğini söyledi. Bayhan; “Özelikle ülke kalkınmasındaki yardımseverliliği ve dayanışma oldukça önemli bir parametredir. TOGEM gibi yöre farkı gözetmeden insanlarımızın imdadına koşan birer sevgi eli olan kuruluşlara ciddi ihtiyaç vardır. Gerek Adıyaman’ımıza ve gerekse İstanbul’daki Adıyamanlı hemşehrilerimize gösterdikleri yakın ilgiden dolayı başta TOGEM Başkanı Sayın Saadet Gülbaran, Eşi Hasan Gülbaran, Üsküdar TOGEM Koordinatörü Nevin Yakupoğlu, Adıyaman TOGEM Koordinatörü Sümeyye Şafak ve bu önemli projeyi hayata geçmesine vesile olan saygı değer Emine Erdoğan hanımefendiye ve bütün ekibine şükranlarımı sunuyorum” dedi.
TOGEM Genel Başkanı Saadet Gülbaran;
“Adıyamanlılar Vakfı’nın Çalışmalarını Memnuniyetle Takip Ediyoruz”

Adıyamanlı İşadamların gücünü TOGEM çatısı altında birleştirmeyi öneren TOGEM Genel Başkanı Saadet Gülbaran burada yaptığı konuşmada şunları söyledi: “TOGEM olarak İstanbul’daki Adıyamanlılar Vakfının kendi hemşehrilerine yönelik yaptıkları yardım çalışmalarını takdirle karşılıyoruz. Özelikle Üniversiteye giden öğrencilere sağladıkları burs imkânı en anlamlı hizmet olması gerek. Geçen Kurban Bayramı öncesinde Adıyaman’a olan iki günlük ziyaret esnasında 500 öğrenciye çeşitli giyim, kırtasiye, kitap ve çeşitli hediyeler verdik. Zor durumda olan bir aileye gerekli ev eşyası alınarak sıcak bir yuvaya kavuşturduk. Burada Adıyamanlı hemşehrilerimizin büyük sevgisiyle karşılaştık. Hayatımızda unutamayacağımız güzel anılarımız oldu. 5 Gezici Anaokulu otobüsünden 1 tanesini Adıyaman da kurduk. En büyük amacımız kısa zaman içerisinde bu gezici anaokullarımızı kalıcı hale getirmektir. İnşallah Adıyamanlı işadamlarıyla, TOGEM çatısı altında birleşerek hep birlikte bunun mutluluğunu yaşayacağız. Bizleri bir araya getirerek buluşmamıza vesile olan başta Adıyamanlılar Vakfının hanımlar Komisyonu Başkan Vekili Hülya Göksu’ya, ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunarım” dedi.

Adıyamanlı Sanatçıların Türkü Ziyafeti Büyük Alkış Topladı
  Toplantı sonrasında hep birlikte vakfı gezen TOGEM heyeti, Adıyamanlılar Vakfı’nın inanılmaz denilen bir hizmeti başardığını söyleyerek Vakıf Başkanı Nevzat Bayhan ve bütün ekibine teşekkür ettiler. Daha sonra yeni yapılan çok amaçlı salonunda aslen Adıyamanlı olan Çiğköfteci Ömer Usta’nın çiğköftesi ikram edildi. Yemekten sonra ise Adıyamanlı Türk Halk Müziği sanatçılardan Ramazan Garipses, Haydar Ulaş, Tuncay Okutan ve Yaman’ın güzel türkülerleriyle güzel bir müzik ziyafeti sunarak büyük bir alkış aldılar.

1453 Panaromik Müzesini Gezdiler
    Adıyamanlılar Vakfı Başkanlığı yanı sıra İBB Kültür A.Ş nin Genel Müdürlüğünü de yapan Nevzat Bayhan Vakıftaki programdan sonra misafirlerini Topkapı ya götürerek burada 1453 Panaromik Müzesini gezdirdi. Dünyada ilk ve tek Panaromik müzesi olan 1453 Panaromik müzesinin fikir erbabı ve aynı zamanda bu güzel eseri ülkemize ve insanlarımıza kazandırmaya vesile olan Başbakanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan olduğunu söyledi. Müzeyi gezen TOGEM Genel Başkanı ve beraberindeki heyet, buraya ilk kez ziyaret etme fırsatı bulduğunu belirterek, bu güzel imkanlarını kendilerine sunan İBB Kültür A.Ş Genel Müdürü ve Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Nevzat Bayhan’a teşekkür ettiler.