710 ÖĞRENCİNİN BURS MÜLAKATI SONA ERDİ

2009-2010 Eğitim ve Öğretim yılında Adıyamanlılar Vakfı’nın burs imkânından yararlanmak isteyen öğrencilerin mülakatı tamamlandı.
Vakıf İdari Merkezinde Burs Komisyonu tarafından gerçekleştiren 700 öğrencinin burs mülakatı iki gün sürdü. Mülakata Adıyamanlılar Vakfı Burs Komisyonu Başkanı Hüseyin Oral, Vakıf Kurucularından Eğitim ve Kültür Komisyonu Başkanı Abdulgani Tekin, Yönetim Kurulu Üyelerinden Av. Abdurrahman Dursun, Av. Bülent Selçuk, Cuma Durak, Ahmet Demir, Sosyal Yardımlaşma Komisyonu Başkanı Şevket Topdemir, Hukuk Komisyonu Başkanı Av. Mehmet Baykurt, Üniversiteliler Komisyonu Başkanı Ramazan Oruç, Üyelerden Mehmet Sancak, Nazif Demir ve Salih Yeşil katıldı.

“KRİTERLER NEYİ GEREKTİRİYORSA ONU YAPACAĞIZ”

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Burs Komisyonu Başkanı Hüseyin Oral, vakfımızın kuruluşundan bu yana hiç ara vermemek sızın İstanbul’da okuyan Adıyamanlı öğrencilerimize her yıl olduğu gibi bu yıl da burs hizmetinde bulunacağını söyledi. Oral, “Her geçen yıl İstanbul’da okuyan Adıyamanlı öğrencilerimizden büyük bir artış söz konusudur. Bu tablonun Adıyaman’ın ne denli Eğitim ve Öğretime önem verdiğini gösteriyor. Bu yıl vakfımızın burs imkânından yararlanmak için 710 kişi müracaat etti. Aslında gönlümüzde geçen bütün öğrencilerimize burs vermektir. Ancak her yıl olduğu gibi bu yılda imkânlarımız ölçüsünde üst sınırı zorlamaya çalışacağız. Vakıf Başkanımız Sayın Nevzat Bayhan başta olmak üzere bütün vakıf yöneticilerimiz burs ile ilgili çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Öğrencilerimizin mülakatını gerçekleştiren arkadaşlarımız vakfımızın vazgeçemeyeceği 17 maddelik temel ilkeleri çerçevesinde değerlendirmesini yaparak kararı vereceğini” söyledi.