PEYGAMBER EFENDİMİZİ SENEDE BİR KEZ ANMAK ELBETTE Kİ YETERLİ DEĞİLDİR

Adıyamanlılar Vakfı Hanımlar Komisyonu tarafından tertiplenen Kutlu Doğum Haftası konferansına İlahiyatçı-Yazar Mürşide Uysal katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Adıyamanlılar Vakfı Hanımlar Komisyonu Başkanı Hülya Göksu,iki cihan sultanı  peygamber efendimizi senede bir kez anmanın elbette ki yeterli olmadığını ona olan sevgimizi her zaman göstererek onu anmaya devam edeceklerini söyledi. Proğrama ilgi düzeyinin had safhada olmasının kendilerini onurlandırdığını söyleyen Göksu, Kâinatın yaratılış gayesi olan Peygamber efendimizin bu yılki, Kutlu Doğum Haftasında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Kur-an yılı olarak ilan edilmesinin ise takdire şayan olarak karşıladıklarını söyledi.

Adıyamanlılar Kültür Merkezi Konferans salonunda düzenlenen ve yüzlerce hanımların katılarak büyük ilgi gösterdiği konferansta bir konuşma yapan İlahiyatçı-Yazar Mürşide Uysal,  Peygamber efendimizin (s.a.s) evlilik hayatı, çocuklarla olan diyalogu, çocuklara olan sevgisi, kurduğu ilişki, merhametli ve ahlaklı olan insanlara karşı iletişimin sağlaması konusundaki konulara değindi.

Uysal, “Peygamber efendimiz (s.a.s) “Birbirimizi sevmedikçe iman etmiş olamazsınız” diyerek, insanlar arasındaki kardeşlik duygusunun pekiştirilmesini talep ediyorsa, bizlerde insanlar olarak söylenen bu emre itaat etmemiz gerekir. Aksi halde insanlar arasında var olan kin ve nefret duygularının kolay kolay yok olamayacağını” söyledi.

Programın sonunda ise Hanımlar Komisyonun Peygamber efendimizin hayatı ile ilgili hazırlamış oldukları  slâyt gösterisi katılımcılara  duygu yüklü anlar yaşattı. Ayrıca Adıyamanlılar vakfında yaptığı çalışmalardan dolayı,  Hanımlar Komisyonu Kurucu Başkanı servet Gözgü' ye Hanımlar Komisyonu Başkanı Hülya Göksu tarafından, teşekkür plaketi takdim edildi. Servet Gözgü ise, Hülya Göksu'nun bu örnek davranışından dolayı duyduğu memnuniyetini dile getirerek, teşekkür etti.

Hanımlar Komisyonu, konferansa katılan bütün katılımcılara ikramın yanı sıra,   birer gül , çeşitli kitaplar ve  de İlahiyatçı-Yazar Mürşide Uysal'ın son kitabı, “Peygamberimizin Hayatı” adlı eserini imzalayarak gelen misafirlere hediye edildi.