İnsanlığa Sadakamız Bilginin Ufku ile Gerçekleşir

Mart ayı burs töreninde bursiyer öğrencilerine konferans veren Düşünce adamı ve Yazar Zübeyir Yetik, Bilim ve Dönüşüm   konusunda birikimlerini öğrencilerle paylaşarak; İnsanlığa sadakamız bilginin ufku ile gerçekleştiğini söyledi.
İnsanı insan olarak var oluşunun ilgilenmeyle gerçekleştiğini kaydeden, Zübeyir Yetik, Hz. Adem alehisselamın yaratılış cennet hayatı ve cennetten çıkış aşamalarında ki bilgilenmelerle gerçekleştiğini vurguladı. Yetik, “Dünya hayatımızda gerek toplumların kimlik kazanmalarının ve gerekse toplumsal dönüşümlerin bilgi doğrultusunda gerçekleştirilmektedir. Bilgi ve iman bağlantısında ise bütün medeniyetlerin imanı temelli bilgilere dayanmaktadır. İnsanlığa sadakatımız bilginin ufku ile gerçekleşiyor. Bilgi sadece ezber olan bir şey değildir. Aynı zamanda başarının timsali olup, ufkumuzu açan ve görüş alanımızı genişleten en önemli etkendir” dedi.

Bir selamlama konuşması yapan Adıyamanlılar Vakfı Kurucu Genel Sekreteri Mahmut Göksu ise yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Siz değerli gençlerimizin en kısa zamanda okulunuzu bitirerek doğduğunuz yerlere gidip, sizden sonra yeni yetişen nesili çalıştırmaları konusunda ve onları yetiştirmeleri konusunda önlerini aydınlatarak ışık saçmak olduğunu” söyledi.

Toplantıya Adıyamanlılar Vakfı Başkan Vekili Mustafa Karlı, Adıyamanlılar Vakfı Kurucu Genel Sekreteri Mahmut Göksu, Mütevelli heyeti üyesi Hüseyin Gözgü, Ömer Özkartal, Hüseyin Oral, Yönetim Kurulu üyeleri, Komisyon Başkanları ve  öğrenciler katıldı.