BAYHAN YENİ YILIN İLK TOPLANTISINDA ÖNEMLİ MESAJLAR VERDİ

“GELEĞE YENİ BİR SAYFA AÇACAĞIZ”

Adıyamanlılar Vakfının 2009 yılının genişletilmiş ilk Yönetim Kurulu toplantısında önemli mesajlar veren Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Nevzat Bayhan, her zaman olduğu gibi bildiğimi doğru yolda emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğini kaydederek, geleceğe yeni bir sayfa açacaklarını söyledi.

Çok sayıda kişinin katılarak yoğun ilgi gösterdiği yeni yılın ilk Yönetim Kurulu toplantısına Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Nevzat Bayhan, Vakıf Başkan Vekili Mustafa Karlı, Genel Sekreter Mahmut Göksu, Mali ve İdari İşler Komisyonu Başkanı Ramazan Aksoy, İşadamları Komisyonu Başkanı Ömer Özkartal, Bürokratlar Komisyonu Başkanı Hüseyin Gözgü, Burs Komisyonu Başkanı Hüseyin Oral, Yönetim kurulu Üyeleri, Komisyon Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşların temsilcileri, İşadamlar, Sanatçılar, Basın mensupları ve çok sayıda Adıyamanlı vatandaşlar katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Nevzat Bayhan, Toplantıya katılan bütün Adıyamanlı hemşerilerine yeni yılını kutlayarak geleceği aydınlık, yarınları mutluluklarla dolu geçirmesi temennisinde bulundu.

Başkan Bayhan; “2008 yılı iyiliklerle dolu ve güzelliklerle dolu geçtiğine inanıyorum. 2009 yılından itibaren de yepyeni bir sayfa açarak iyiliklerle geleceğimize uygun işler yapmamız lazım. Allaha şükür son 13 yılda çok güzel bir noktaya geldik. Bundan sonra da çok daha güzel şeyler yapmayı hedefleyeceğiz. Ancak her şeye rağmen doğru yolda olmakla yetmiyor. Doğru yolda hızla ilerlemek şarttır. Yoksa ne gelişen çağ’a nede zaman’a ayak uyduramayız. Özelikle burada öğrenim gören Üniversiteli öğrencilerimize sahip çıkmamamız lazım. Bu yıl 600 den fazla burs müracaatı oldu. Bizler ancak imkânlarımız dâhilinde 300 kadar kişiye verebiliyoruz. Gönül ister ki bütün öğrencilerimize verelim. Ancak imkânlarımız ancak buna el veriyor. Burada bize düşen bir görev var o da hayır yapmak isteyen insanlara yardımcı olmaktır. Bunu yaptığımız an bu sorunun da üstesinden geleceğimize inanıyorum. Mekânlar ne kadar geniş olursa olsun mekânı güzelleştiren ve renklendiren insanlardır. Gaye bu olmadıktan sonra mekânların anlamı yoktur” dedi.

Mahmut Göksu; “Bu aşamaya kolay gelmedik”

Günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Adıyamanlılar Vakfı Kurucu Genel Sekreteri Mahmut Göksu ise; “Vakıf yöneticileri olarak herkesi kucaklayabilecek ve herkesin sıkıntılarına mahzar olabilecek kadar güçlü bir iradeye sahibiz. Yaz, kış demeden bıkmak usanmak bilmeden kısa bir zaman içerisinde bu aşamaya gelmek hiç de kolay olmadı. Yapılan bunca çalışmalar bir emele ve bir gaye içindir. Siz değerli Adıyamanlı hemşerilerimizle birlikte kol kola vererek hem bu dünya ve hem de öbür dünya için çalışmak zorundayız. Unutulmamalıdır ki bir öğrenciye el uzatmak veya bir insanı kurtarmak bütün insanı kurtarmak demektir. Bize düşen en büyük vazife mutlu ve hüzünlü günümüzde birbirimize sahip çıkmaktır. Bunu da başarabileceğimize inanıyorum. 2009 yılının herkes için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” diyerek vakfın bu aşamaya gelmesinde katkısı olan herkese teşekkür etti.

Toplantıda Adıyaman’ın yerel sanatçılarından Ramazan Garipses ve Mustafa Yiğit söyledikleri türkülerle geceye renk katarken, şair Fikri güneş ise kendisinin bestelediği “Köylü Ayşe’m” şiirini okuyarak ayrı bir heyecan yarattı.