2008-2009 SEZONUN ŞAMPİYONU GADER SPOR

Adıyamanlılar Vakfının 2008-2009 yılında dostluk ve kardeşlik adı altında düzenlediği halı saha futbol turnuvasının şampiyon’u Gader spor oldu.

Adıyamanlılar Vakfı Spor Komisyonu tarafından bu yıl tertiplenen halı saha futbol turnuvası birbirinden çekişmeli maçlara sahne olurken, 24 takımın katıldığı ve final maçı hariç turnuvanın bütün maçları Gaziosmanpaşa Hamza Yerlikaya spor tesislerinde oynandı.

Bağcılar stadında düzenlenen final maçında rakibi Görgen Spor’u 2-0 mağlup etmeyi başaran Gader spor, turnuvanın şampiyonu oldu. Final maçı öncesinde üçüncülük ve dördüncülük maçı Karadut spor ile Aksan spor arasında oynandı. Rakibi Aksan spor’u 4-2 yenen Karadut spor ise turnuvanın üçüncü takımı olmayı başardı.

Final maçına İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş Genel Müdürü ve Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Nevzat Bayhan, İBB Fen İşleri Daire Başkanı Abdurrahman Uçak, Eski Adıyaman Milletvekillerinden Ahmet Doğan, Mahmut Göksu, Vakıf Başkan Vekili ve Bağcılar Belediye Meclis Üyesi Mustafa Karlı, Vakıf Kurucularından Ali Şahin, Ramazan Aksoy, İşadamı Kahraman Galav, Vakıf Yönetim Kurulu Üyeleri, Komisyon Başkanları, Dernek Başkanları, Kurum Amirleri ve çok sayıda taraftarlar katıldı.

Son derece centilmenlik içerisinde geçen karşılaşma sonrasında şampiyon olan takımının Kupasını Eski Adıyaman Milletvekillerimizden Ahmet Doğan, İkinci olan Görgen spor’un kupasını Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Nevzat Bayhan ve Üçüncü olan takımının kupasını ise Adıyamanlılar Vakfının Kurucu Üyesi ve Adıyaman temsilcisi Ali Şahin verdi.

BAYHAN, “KAZANAN ADIYAMAN OLMUŞTUR”

Kupa töreni öncesinde bir teşekkür konuşması yapan Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Nevzat Bayhan, “Bugün burada kazanan takım olmamıştır. Her iki maçta oyuncalar arasındaki centilmenlik davranışını görünce kazanan Türk spor’u olmuştur. Kazanan Adıyaman ve Adıyamanlılar Vakfı olmuştur diyorum. Bu organizasyonun hazırlamasında büyük emeği geçen başta spor komisyonu Başkanı Mustafa Kavak ve bütün komisyon üyelerine, bütün dernek başkanlarımıza, sporcularımıza, ASU Televizyonuna ve bütün maçlarda takımlarını yalnız bırakmayan bütün takımların taraftarlarına sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Herkesin ayaklarına ve yüreklerine sağlık diyorum” dedi.

DOĞAN, “GÜZEL ATMOSFERDEN ÇOK ETKİLENDİM”

Konuyla ilgili duygularını dile getiren eski Adıyaman milletvekillerinden Ahmet Doğan ise yaptığı konuşmada; “İnsanları bu denli mutlulukta ve güzellikte yarıştırarak büyük bir başarıya imza atan Adıyamanlılar Vakfına teşekkürlerimi sunuyorum. Bugün burada yüzlerce Adıyamanlı hemşehrilerimizle birlikte bir bayram havasını şahit olmanın mutluluğunu yaşadık. Bu güzel atmosferden çok etkilendim. Turnuvada şampiyon olan ve dereceye giren bütün takımları tebrik ediyorum. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” diyerek bütün oyuncuları tebrik etti.

ASU TV’DE HEMŞEHRİLERİN SEVİNCİNE ORTAK OLDU

Adıyaman’ın tek ulusal Televizyonu olan ASU Tv turnuvanın final maçında hemşehrilerini yalnız bırakmayarak bu sevince ortak olması gurbetteki Adıyamanlıları sevindirdi. Maçın görüntülerini çeken ASU TV kameramanı gören taraftarlar ise büyük sevgi gösterisinde bulundular.

BAŞKAN BAYKURT, “OYUNCULARIMI KUTLUYORUM”

Yıllardır sportif faaliyetlerin içerisinde bulunarak, bu manada büyük gayret sarf eden Gader Spor Başkanı Ramazan Baykurt, 24 takım arasında turnuvanın şampiyonu olmaktan büyük bir gurur duyduğunu ifade ederek; “Bu mutluluğu bize yaşatan bütün takım oyuncularıma teşekkürlerimi sunarım. Beni sevindiren en önemli olay ise maç içerisindeki centilmenlik davranışları olmuştur. Geçen yıl kıl payı kaçırdığımız şampiyonluğa bu yıl eriştiğimiz için son derece mutluyuz” dedi.