İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ REKTÖR YARDIMCISI PROF.DR.SABRİ;

“GENÇLERİN EN FAZLA SEMDEĞİ ŞEY NASİHATTIR”

Adıyamanlılar Vakfının Şubat ayı burs toplantısına konuşmacı olarak katılan İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabri Orman Gençlerin en fazla sevmediği şey nasihat olduğunu söyledi.

Genç nesillere üç temel unsur üzerinde durarak nasihatler veren Prof. Dr. Sabri Orman, bunlardan Birincisi, Herkesin kendine göre bir hedef seçmesi, İkincisi, Uzun vadeli düşünme alışkanlığını geliştirmeye yönelik çaba zarf etmek ve üçüncüsü ise tavsiyede ilkelere bağlı ve değerlere dayalı bir hayat tarzını benimsemek olduğunu söyledi.

Genç yaşta kendilerine hedef belirlemeyen bir öğrencinin hayatta başarılı olması söz konusu olmadığını söyleyen Orman, “Gençlerin hayatta en fazla sevmediği şey nasihat dinlemektir. Ancak unutulmamalıdır ki “Kahırdan lütuf doğar” diye bir atasözü vardır. İşte! Bu atasözü bazen insanların başarılı olmasını kamçılayabilir. Her öğrencinin mutlaka bir hedefi olmalıdır. Hedefsiz insan başarısızlığı kabul eden insandır. Hedefi olan bir insanın ise her işte başarılı olmaya muktedirdir. Hedefi tespit ederken mütevazı olmaya gerek yoktur. Kendinizi her zaman iyi şeylere layık görünüz. Kendinizi ne kadar çok daha fazla zorlarsanız meziyetlerinizi ve potansiyelinizi hayata geçirme şansınız yüksek olur.”

Hayatındaki bazı kesitlere de vurgu yaparak bazı örnekler veren Prof. Dr. Sabri Orman, “Öğrencilik dönemimde her zaman kendime hedef seçtiğim bir şey vardı. O da Üniversitede hocalık yapmaktı. Allaha şükür bugün hedefe kavuşmamın mutluluğunu ve kıvancını yaşıyorum. Ne kadar kararlı ve cesur olursanız o kadar çok daha başarılı olursunuz. Uzun vadeli düşünmek her zaman yararınıza olacaktır. Hayatınızın bazı kesitlerinde sizi zorlayan bazı yokuşlar olabilir. Unutmayın ki her yokuşun birde inişi vardır. Bu bilinçle çalıştığınız sürece arzu ettiğiniz hedefe varabilirsiniz. Dolaysıyla hayatta iyi veya kötü zamanların farkında olmak ve zor zamanlarda umutsuzluğa kapılmamak gerekir. Size düşen en büyük görev ise ilkeli ve ilkelerinize bağlı bulunmanızı tavsiye ediyorum” dedi.

BAYHAN, DOĞRU YOLDA OLMAKLA İŞ BİTMİYOR

Adıyamanlılar Vakfı Nevzat Bayhan ise Burs töreninde yaptığı açıklamada; öğrencileri olan güvenin tam olduğunu söyleyerek her zaman ve her yerde geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin yanlarında yer alacaklarını söyledi. Bayhan, “Sizleri unutmadığımızı ve sizleri her zaman sevdiğimiz için bugün hepimiz buradayız. Sizleri gerçekten önemsediğimizi ve sevdiğimizi bilmenizi istiyoruz. Niye önemsiyoruz? Çünkü sizlerde yarın yeni yüzleri yetiştireceğiniz için önemsiyoruz. En azından verdiğiniz bilgi kadar bilgi verebilirsiniz. Doğru yolda bile olsanız eğer ki oturuyorsanız ezilmeye mahkûmsunuz. Doğru yolda olmakla doğru yolda olduğunuzu gösteremez. Önemli olan doğru bildiğin yolda emin adımlarla hedefe doğru yürümektir” diyerek, bütün öğrencilerin Prof. Dr. Sayın: Sabri Orman bey’i örnek almalarını istedi.

Şubat ayı burs toplantısına Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Nevzat Bayhan, Burs Komisyonu Başkanı Hüseyin Oral, Eğitim ve Kültür Komisyonu Başkanı Abdulgani Tekin, Mütevelli heyetinden Ali Şahin, AK Parti Bahçelievler İlçe Başkanı Hayati Güllük, Sultangazi Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Hasan Akpınar, Vakıf yöneticileri ve bursiyer öğrenciler katıldılar.