ADIYAMANLILAR VAKFI FUTBOL TURNUVASI BAŞLADI

Adıyamanlılar Vakfı Spor Komisyonu tarafından tertiplenen geleneksel halı saha futbol turnuvası start aldı. Toplam 24 takımın yer aldığı arenada bütün hesaplar şampiyonluk için yapılırken, turnuvanın ilk gününde takım kaptanları birbirlerine çiçek takdim ederek, başarı dilemesi turnuvaya ayrı bir güzellik kattı.

Turnuva, her yıl olduğu gibi bu yıl da saygın isimlerin yer aldığı şöhretler karmasıyla başlarken, soğuk ve yağmurlu havaya aldırış etmeyen yüzlerce taraftar takımını desteklemek için maçların oynandığı Sultangazi ilçesi Hamza Yerlikaya Spor tesisine akın etti.

Birbirinden ilginç enstantanelerin yer aldığı turnuvanın açılış konuşmasını Adıyamanlılar Vakfı Başkan Vekili Mustafa Karlı yaptı. Karlı, “Sahada centilmenliği ön planda tutarak, dostluğu ve kardeşliği önem verenler asıl turnuvanın şampiyonu onlardır.Unutulmamalıdır ki, her sporcu sporun gereksimini yerine getirmekle mükelleftir” diyerek turnuvaya katılan bütün takımlara ve futbolculara başarı diledi.

Vakfın Kurucu ve Onursal Başkanı Nevzat Bayhan ise; Spor, insanları kaynaştıran, bir araya getiren birleştiren en önemli etkenlerden biri olduğunu söyledi. Bayhan, “Vakfımız bugüne kadar toplumun faydalı olduğu özelikle sosyal ve kültürel alanlarda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada faydalı hizmetler yapmaya devam edecektir. Gençlerden tek isteğim sahada birbirleriyle kardeşçe ve dostça davranmalarıdır. Bunu yapmadığımız müddetçe bu tür organizasyonların anlamı olmaz” diyerek, bütün sporculara başarı diledi.

Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal ise, sporun gençlerin sağlığı açısından önemli bir etken olduğu gibi insanları birbirleriyle tanışmasını ve kaynaştırmasına da vesile olduğunu kaydederek şunları söyledi: “Sporcu insan erdem insan demektir. Bu erdemliği muhafaza etmek ve ilelebet sürdürmek hepimizin görevidir. Her şeyden önce ahlaki değerlerimizi muhafaza etmekle mükellef olduğumuz gibi yeni yetişen gençlerimize iyiyi, doğruyu öğretmek de bizim görevimizdir. Bu nedenle sahaya çıkan bütün kardeşlerimizin tek amacı centilmenlik olsun istiyorum. Bu önemli organizasyonun gerçekleşmesinde büyük gayret gösteren spor komisyonuna ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Bütün takımlara ve futbolcu kardeşlerimize başarılar diliyorum” dedi.

Spor turnuvasıyla ilgili istatistikî bilgiler veren Spor Komisyonu Başkanı Nazif Demir ise, turnuvaya toplam 24 takımın katılacağını, 6 şar takımlı 4 grup halinde lig usulü yapılacak olan turnuvanın toplam 9 hafta süreceğini belirterek, organizasyonun gerçekleşmesinde gayret gösteren bütün komisyon üyeleri arkadaşlarına teşekkür etti.

Turnuva karşılaşmaları yöneten hakemleri ise firmaturnuvalari.com’un sahibi olan Mehmet Öztürk ile birlikte İlker Savaş yaptı.

Futbol Turnuvasına katılan takımların isimleri şöyle;