ADIYAMANLI STK BAŞKANLARI FEDERASYON İÇİN TOPLANDI

Aylardır Federasyon kurma çalışmalarıyla ilgili her ay bir dernekte sabah kahvaltısında bir araya gelerek istişare toplantılarını gerçekleştiren İstanbul’daki Sivil Toplum Kuruluşları bu kez GERSOY-DE'de bir araya gelerek konuya ilişkin istişarelerini sürdürdüler. Derneğin Başkanı (Gersoy-Der) Ahmet Mancak, başkanlığında kahvaltıda bir araya gelen Adıyamanlı Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, kurulacak olan federasyon ile ilgili düşüncelerini dile getirerek, İstanbul’da 60 yakın Sivil Toplum Kuruluşunun olduğunu ve gelinen nokta itibariyle Federasyonun kurulması için artık kaçınılmaz olduğunu ve kurulan 12 kişilik yeni komisyon ile çalışmalarını aralıksız devam edebileceği vurgulandı.

Yaklaşık 35 STK başkanların katıldığı istişare toplantısında bir konuşma yapan Gersoy-Der Başkanı Ahmet Mancak, kurulacak olan Federasyon sonrasında İstanbul’daki bütün Adıyamanlılar arasında ciddi manada güç birliğinin oluşturulacağını ve bu oluşan güç ile birlikte buradaki Adıyamanlıların layık olduğu yerlere geleceğine inandığını belirtti.

Tüzük çalışmaları hakkında bilgi veren Adıyamanlılar Vakfı Başkan Vekili Mustafa Karlı, bu süreçte daha fazla zaman kaybına uğramamak için daha evvel işin uzmanları tarafından hazırlanan tüzük üzerinde yeni bir inceleme yapılarak bu inceleme sonrasında varsa eksikliklerin giderilmesiyle bu işi daha seri hale getirebilecekelrini kaydetti.
Toplantıya misafir olarak katılan Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Av. Hacı Orhan, Sivil Toplum Kuruluşlarımız daha fazla zaman kaybına uğramadan bu önemli konuda nihai kararını bir an önce verilmesinden büyük yarar olduğunu söyledi.