Adıyamanlıların Hüzünlü Geçen Bayram da Kardeşlik VurgusU

Kurban bayramın 2. Gününde Adıyamanlılar Vakfı Kültür merkezinde bir araya gelen İstarbul’daki Adıyamanlılar, gerek son zamanlarda yaşanan terör olaylarından ve gerekse Van’da meydana gelen üzücü depremden dolayı bayramı hüzünlü bir şekilde kutladı. Bayramlaşmaya katılan bütün katılımcılar, birlik ve beraberlikten bahsederek, bu ülkenin kadirşinaslığa gölge düşürmeye çalışanlar muvaffak olamayacaklarını belirttiler.

Adıyamanlıların Bayramlaşma töreninde açılış konuşması yapan Adıyamanlılar Vakfı Ömer Özkartal, “Bizi biz yapan ve bizi var eden en önemli özelliğimiz var olan bu birlik ve beraberliğimizdir. Unutulmamalıdır ki, 30 yıldır bir türlü içinde çıkamaz olduğumuz bu girdaptan çıkmanın yolu birlik ve beraberliğimizdir. Eskisinden daha çok kardeşliğimize ve dostluğumuza önem vermek zorundayız. Bizim inancımızda ve özümüzde asla ayrıştırmak yoktur, pekiştirmek vardır” diyerek bayramlaşmaya katılan herkese teşekkür etti.

Her fırsatta Adıyamanı ve Adıyamanlıları çok sevdiğini belirterek, Adıyamanlı vatandaşların sorunlarıyla yakından ilgilenen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise; “Gün birlik günüdür. Gün, el ele ve gönül gönül’e verme günüdür. Kimsenin kimseye ötekileştirmeye hakkı yoktur. Bu ülke hepimizindir. Hangi dilden, dinden ve mezhepten olursak olalım bu birliğimizi ve dirliğimizi kimse bozamaz. Bugün her ne kadar Giresun’lu olsam da bir o kadar da Adıyamanlıyım” diyerek büyük bir alkış aldı.

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ise, “Hepimiz aynı toprağın insanları ve ürünüyüz. Her bayramda böylesi metropol bir şehirde bir araya gelerek dostluğumuzu ve kardeşliğimizi pekiştiriyorsak bu hepimiz için büyük bir nimettir. Van depremi ile birlikte Türkiye de artık Kürdü ile, Türkü ile, Lazı ile, Çerkezi ile, evrensel kardeşlik üzerine yeni bir kardeşlik inşa edilmiştir. Bu milletin kardeşsinaslığına ve kardeşliğine el uzatanlar asla muvaffak olamazlar.” Şeklinde konuştu.

Adıyamanlılar Vakfı Onursal Başkanı, İBB Kültür danışmanı ve gazeteci-yazar Nevzat Bayhan, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Talha Gönüllü, Şırnak Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Namık Ak, Adıyamanlılar Vakfı Başkan vekili Mustafa Karlı, bazı Sivil Toplum Kuruluşların başkanları, yöneticileri ve basın mensupları birer selamla konuşması yaparak, STK’ların önemine ve ülkenin birliği ve beraberliğine gölge düşürmeye çalışanlara prim verilmeyeceği belirtildi.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Talha Gönüllü, Şırnak Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Namık Ak, Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal, Vakfın Onursal Başkanı İBB Kültür danışmanı ve gazeteci-yazar Nevzat Bayhan, Vakıf başkan vekili Mustafa Karlı, Mütevelli heyet üyeleri, yönetim kurulu üyeleri, komisyon başkanları, kurum amirleri, çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşları Başkanları, İşadamları, Basın mensupları ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.