Adıyamanlı Başkana Bu Yakışırdı

Yaklaşık bir yıl önce kısa adı İGTOD olan İstanbul Gıda Toptancı Tüccarları Derneğini Başkanı olduktan sonra hizmet alanında sergilediği performansla İGTOD yöneticilerin ve Rami esnafının takdirini toplayan Adıyamanlı Başkan Mustafa Karlı bu kez bakan düzeyinde 30 yıl aradan sonra Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ı İGTOD da ağırlayarak,  Rami esnafıyla buluşturması büyük bir sevinç yarattı.

Adıyamanlılar Vakfı Başkan vekilliğini ve yanı sıra bir yıldır İGTOD Başkanlığını yapan Mustafa Karlı, burada yaptığı açıklamada gıda sektörü alanında binlerce esnafı barındıran ve Rami’nin sorunlarıyla yakinen ilgilenen Bakan Egemen Bağış’a şükran borçlu olduğunu söyledi.

İGTOD Genel Merkezinde yaptığı konuşmada 30 yıl içerisinde Rahmetli Adnan Kahveci den sonra ikinci kez bir Bakanı Rami’de ağırlamanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Bakan Bağış’ın mütevazı duruşuyla, üretken fikirleriyle, halkın sorunlarını çözmeye yönelik iradesiyle herkes için önemli bir şahsiyet olduğunu kaydederek, tıpkı rahmetli Adnan Kahveci gibi dinamik ve vizyonerliliği Türkiye’nin ve dünyanın önemli simgesi haline geldiğini belirtti.

Karlı,30 yıldır Rami esnafı için kanayan bir yara olan arsa problemi sayın bakanımızın girişimleriyle artık tarihe karışmıştır. 20 Eylül 2011 tarihi itibariyle Kayabaşı’nda 125 Milyara mal olan 321 bin dönümlük arsa tahsis sözleşmesini imzaladık. TOKİ aracılığı ile yapılacak olan yeni Rami projesinde bizlere gerekli desteği esirgemeyen sayın bakanımıza gerek İGTOD yönetimi adına ve gerekse Rami esnafı adına şükranlarımı sunarım” diyerek en yakın bir zamanda sayın başbakanımızla birlikte tekrar Rami de ağırlamaktan onur duyacağını söyledi.

Yoğun ilgi ve alakalarından dolayı İGTOD yönetim kuruluna ve Rami esnafına teşekkür ederek söze başlayan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, şunları söyledi:

Aylar önce İGTOD’un değerli Başkanı Sayın Mustafa Karlı bana Rami esnafının talep ve sıkıntılarıyla ilgili bir dosya sundu. Şunu açıkça ifade edebilirim ki, Rami esnafının sıkıntılarını çözmek boynumuzun borcu olacaktır. TOKİ aracılığı ile Kayabaşı’nda 321 bin dönümlük arsa üzerinde yapılacak olan yeni Rami nin Avrupa Birliği standartlarında önemli bir model olacaktır. Ayrıca yapım ödeneğinin bir kısmını ise yine AB fonundan çıkarmak için bizzat kendim ilgileniyorum. Özelikle 30 yıl önce rahmetli Adnan Kahveci den sonra Rami’yi ilk ziyaret eden bakan olduğum için de ayrıca kendimi çok şanslı ve mutlu his ediyorum” diyerek, ilgi ve alakalarından dolayı İGTOD yönetimine ve Rami esnafına teşekkür etti.