Sezonun İlk Burs Töreni Büyük Bir Katılımla Gerçekleşti

Adıyamanlılar Vakfı’nın 2011-2012 eğitim ve öğretim sezonu ilk burs töreni, büyük bir katılımla gerçekleşti.

Fatih Aksoy’un Kur’an tilavetinin ardından, burs töreninin açılış konuşmasını vakıf başkanı Ömer Özkartal yaptı. Hayırsever vatandaşlara teşekkür ederek söze başlayan vakıf başkanı Ömer Özkartal, 16 yıldır hayırsever insanların destekleriyle burs hizmetlerini sürdürmeye devam ettiklerini söyleyen başkan Ömer Özkartal, “Aydınlık yarınlarımızı emanet edeceğimiz neslimizin yetişmesi için önemli, faydalı, kaliteli ve etkili hizmetlerimizi dün olduğu gibi gelecekte de sürdürmeye kararlıyız.” Şeklinde konuştu.

Burs Sayısını 600 Çıkarttık

Geçen yıl 430 olan öğrenci sayısını bu yıl bu sayıyı 600 çıkararak yeni bir rekora imza attığını kaydeden başkan Özkartal, 2011-2012 eğitim ve öğretim yılında İstanbul’da 500, Adıyaman’da ise 100 öğrenci olmak üzere toplam 600 öğrenciye burs hizmetinde bulunacağını söyledi.

Mülakata Vakıf Yöneticileri Katıldı

Bu yıl yaklaşık 800 kişinin katıldığı iki günlük mülakat için 6 komisyon oluşturulduğunu belirten vakıf başkanı Ömer Özkartal, “Kurulan komisyonlarda Mütevelli, Yönetim Kurulu, Komisyon Başkanlarından ve üniversite öğrencilerden oluşan 4 kişi katıldı. İlk kez mütevelli, yönetim kurulu üyeleri ve komisyon başkanlarının yer aldığı bir mülakat gerçekleştirildiğini” açıkladı.

Adıyamanlılar Vakfı kurucu genel sekreteri ve AK Parti Teşkilat Başkan yardımcısı Mahmut Göksu ise, bugüne kadar gelinen süreçte vakıftan burs alan öğrencilerin etnik kökenine bakılmaksızın bu hizmetin sürdürüldüğünü belirterek, kendileri için en önemli unsurun kardeşlik duygusu olduğunu ve gelecekte Adıyaman’a ve ülkeye katkı sağlayabilecek faydalı insanlar yetiştirmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Eski Adıyaman Belediye Başkanı Abdulkadir Kırmızı, Zeytinburnu emekli müftüsü Abdullah Cihangir ve İstanbul vaizi Mustafa Akgül ise birer selamlama konuşması yaptı. Burs alan öğrencileri ümit milli takıma benzeten konuşmacılar,  Adıyamanlılar Vakfı’nın Adıyamanlı gençlere eğitim alanındaki katkılarından dolayı teşekkür ederek, gençlerin ailelerine, milletine ve vatanına hayırlı bir evlat olması temennisinde bulundular.

Vakfın burs komisyonu başkanı Ramazan Oruç’un bursiyer öğrencilere yönelik bazı konular üzerinde bilgi sunumunun ardından sahne alan Çelikhanlı dengbejlerden baba-kız Haşim ve Gülistan Tokdemir, söyledikleri Kürtçe ve Türkçe parçalarıyla programa renk katan isimler oldu.

Burs törenine Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal, vakfın kurucu genel sekreteri Mahmut Göksu, Sultangazi Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Osman Avcı, Bağcılar İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Mehmet Yeşilkaya, Eski Adıyaman Belediye Başkanı Abdulkadir Kırmızı, Zeytinburnu emekli müftüsü Abdullah Cihangir, İstanbul vaizi Mustafa Akgül, vakfın kurucu üyelerinden Mehmet Kocakaya, Ramazan Aksoy, Hüseyin Oral, Hasan Aydın, vakfın yönetim kurulu üyeleri, komisyon başkanları ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Haber: Abdulkerim SONKAYA