Şekilden Şekle Giren İmamlar Bayıldı

Adıyaman da Adıyamanlılar Vakfı Adıyaman Şubesince düzenlenen 'Öğrenen ve Gelişen Şehir Adıyaman' projesi kapsamında din görevlilerine verilen konferans büyük ilgi topladı.

Adıyaman İl Sağlık Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleştirilen konferansa Müftü Mehmet Ali Öztürkçü, Adıyamanlılar Vakfı Adıyaman Şube Başkanı Murat Demirkol'un yanı sıra çok sayıda din görevlisi katıldı.

Maltepe ve Fatih Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Şaban Kızıldağ'ın iletişim kurma konusunda Adıyaman'da görev yapan imam, müezzin ve vaizlere verilen konferansta din görevlilerini şekilden şekle sokan Kızıldağ, salonda bulunanları kahkahaya boğdu. Salonda bulunanların ellerlini havaya kaldıran ve alkış çaldıran Kızıldağ, salondakilerin hepsinin birbirine sarılmasını sağladı. Kızıldağ, salonda bulunanları hep bir ağızdan 'mazeret yok' ve 'her şeye rağmen' diye bağırttırdı.

Din görevlilerinin toplumda önemli bir yere sahip olduğu ve bu nedenle iletişimlerinin iyi olması gerektiğini birbirinden ilginç hikâyelerle anlatan Kızıldağ, zaman zaman dini sözlerden de örnekler verdi. Din görevlileri konferansın çok güzel olduğunu ifade ederek, bu iletişim tekniklerini camilerde kullanacaklarını söyledi. Konferans sonunda açıklamalarda bulunan Dr. Şaban Kızldağ, "Toplumu en rahatlatacak kesim, liderlik edecek kesim din görevlileridir. Hangi dine ait olursa olsun. O din görevlileri de kendilerini motive etmeliler ki karşıdaki insanları motive etsin. Onların iletişim kalitesi çok iyi olmalı ki muhataplarının kalitesi çok iyi olsun" dedi. Haber: Zeynal BOZ/Adıyaman