ÇEPİK Programında Adıyamanlılar Gecesi Rekor Kırdı

TRT 6 (Şeş) in en fazla seyredilen programlarından biri olan ve Türk Halk Müziği Sanatçısı Aydın Aydın’ın canlı olarak sunduğu “ÇEPİK” programındaki Adıyamanlılar gecesi izleyici rekoru kırdı.

Adıyamanlı sanatçılarından Latif Doğan, Kâhtalı Hamido, Ramazan Garipses, Mustafa Yavuz, Halil Tanyıldız, Ali Döre, Haşim ve Gülistan Tokdemir ve Adıyaman Belediyesi Harfane ekibi katıldıkları “ÇEPİK” Programında Adıyaman yöresine ait birbirinden güzel türküleriyle geceye renk kattılar.

Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Adıyaman Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan, Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal, Adıyamanlılar Vakfı Onursal Başkanı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Danışmanı ve Gazeteci-Yazar Nevzat Bayhan, çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşların başkanları işadamları ve vatandaşlar katıldı.

Adıyaman yöresine ait yemeklerin tanıtımını Bedir İskender Kebapçısı Mehmet Çakmak tarafından yapılırken, çiğköfte sektöründe de ise Türkiye genelinde 550 yakın şubesiyle büyük bir rekora imza atan Meşhur Adıyaman Çiğköftecisi Ömer Usta temsil etti.

ÇEPİK” Programında Nemrut İçin Son Nokta Konuldu

Son zamanlarda Adıyaman-Malatya arası kalem kavgasına dönüşen Nemrut sorunu Aydın Aydın’ın sunduğu İstanbul Stüdyosundaki “ÇEPİK” programının da en önemli gündem maddesi oldu. Nemrut dağı maketinin önünde bir açıklama yapan Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Adıyaman Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan, Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal, Adıyamanlılar Vakfı Onursal Başkanı Nevzat Bayhan, Nemrut ile ilgili bilgiler vererek, “Nemrut, dünde Adıyamanındı, yarında Adıyamanın olacak. Bu konuda hiç kimsenin endişesi olmasın.” Diyerek konuya ilişkin son noktayı koyarak, bu gecenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

Devasa Nemrut ve Karakuş heykelleri önünde gerçekleştirilerek renkli görüntülere sahne olan Adıyamanlılar gecesi son üç yıldır “ÇEPİK” programının en fazla seyredilen program olduğu belirtildi. Haber: Abdulkerim SONKAYA/İSTANBUL