YENİ DÜNYA VAKFI 2. ÇALIŞTAYINI VAKFIMIZDA GERÇEKLEŞTİRDİ

Adıyamanlılar Vakfı çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen programın başkanlığını Vakıf Başkanı Mahmut Göksu yaptı. Toplantıya vakıf başkan yardımcısı Nevzat Demirkol, Vakfın idari sorumlusu Zafer Karlı, birim başkanlarından sorumlu Emre çalışkan, birim başkanları ve birimlerde görev alan üyeler katıldı.

Çalıştayın birinci gününde birim başkanları yapmış olduğu çalışmalara ilgili bir brifing verdiler. Birimlerden sorumlu Emre Çalışkan ise vakıf bünyesinde başlatılan yapılanma çalışmaların her geçen gün çok dahi iyi duruma geldiğini belirterek, bütün birim başkanları ve üyelerine katkılarından dolayı teşekkür etti.

Kendilerine iki gün boyunca toplantılarını yapma imkânı tanıyan kardeş vakfı Adıyamanlılar Vakfına teşekkür ederek söze başlayan Yeni Dünya Vakfı Başkanı Mahmut Göksu, vakıf bünyesinde gelecekte çok önemli hizmetlere imza atmak için vakfın alt biriminde 8 birim oluşturduğunu ve bu kurulan birimlerin ise her biri birer vakıf niteliğini taşıdığını söyleyerek, katkılarından dolayı bütün birim başkanlarına ve üyelerine teşekkür ederek şunları söyledi: “Her birim başkanı eli ayağı sağlam iş yapabilecek karaktere sahip ekibini oluşturması lazım. Her şeyden önce bu işlerde fedakârlık çok önemlidir. Özelikle her ne iş olursa olsun ekip ruhu oluşturulmadığı müddetçe ve burada ekip ruhu oluşmadığı halinde pek fazla başarı geleceğini sanmıyorum. Bu yüzden herke kendi ekibini çok iyi kurarak bu yolculukta yol almalı. Hele hele konuşulan ve verilen her görev titizlikle yerine getirilmelidir. Aksi halde başarı kendiliğinden gelmez” şeklinde konuştu.

Ecdatlarını Unutmadılar

Çalıştayın ikinci gününde ecdatlarını unutmayan Yeni Dünya Vakfı heyeti, programın ikinci gününde sabah namazını Eyüp Sultan Camiinde kılarak güne başladı. Daha sonra hep birlikte Süleymaniye Camisi, Sultan Ahmet Camisi ve Fatih Camisinin yanı sıra Fatih Sultan Mehmet, Mimar Sinan ve ölüm yıldönümü nedeniyle milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un İstanbul Edirnekapı'daki kabrini ziyaret ederek, dua ettiler. Cami ve Kabir ziyaretlerinin ardından 1453 Panorama Müzesini gezdiler.

Şiir Yarışması Düzenlendi

Gezi ve ziyaretlerinin ardından Adıyamanlılar Vakfı çok amaçlı salonunda Mehmet Akif Ersoy’un ölüm yıldönümü nedeniyle öğrenciler arası bir şiir yarışması düzenlendi. Mehmet Akif Ersoy’un şiirleriyle yarışmaya katılan öğrenciler, okudukları birbirinden güzel şiirlerle büyük alkış aldılar. Yarışmanın Jüri üyeliğini ise Vakfının birim başkanlarından oluştu.

Dereceye giren isimler açıklanmazken, ileriki tarihte Ankara’daki öğrencilerin katılacağı şiir yarışmasının ardından dereceye giren öğrencilerin ödüllere verilebileceği belirtildi. Haber: Abdulkerim SONKAYA/İSTANBUL