Adıyamanlılar Vakfı Turizm Hamlesi Başlattı

Adıyamanlılar Vakfı Medya İletişim Komisyonu, Basım-Yayın Komisyonu ve STK komisyonu tarafından tertiplenen çiğköfteli yemekli toplantıya Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal, Onursal Başkanı Nevzat Bayhan, çok sayıda ulusal ve yerel basında görev yapan basın mensupları, dernek başkanı ve yöneticileri, vakıf kurucuları, yönetim kurulu üyeleri ve komisyon başkanları katıldı.

Medya İletişim Komisyonu Üyesi gazeteci Yusuf Özpolat’ın sunuculuğu yaptığı toplantının tanışma faslının ardından işadamı Muhammed İkbal Öztürk tarafından sahabe kabri ile ilgili 17 dakikalık bilgi sunumu yaptı. Öztürk, projenin hayata geçmesiyle yıllık en az 250 ile 300 bin turistin Adıyaman’a gelmesini sağlayacağını ve yaklaşık 3000 işsiz insana iş olanağı sağlanacağını söyledi.

Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal başkanlığında yapılan toplantıda 31 Mayıs 2 Haziran arası yapılacak olan Adıyaman da “Kalkınma” Sempozyumu ve 25 Mayıs Cuma günü Miniaturk de düzenlenecek olan “Sahabe Kabri Tanıtım ve Katkı Gecesi” konular ele alındı. Bu önemli programların amacına ulaşılması hususunda başta İstanbul’daki basın mensupları ve sivil toplum kuruluşları olmak üzere Adıyamanlıyım diyen herkese büyük bir sorumluluk düştüğü kaydedildi.

İstanbul’daki Sivil Toplum Kuruluşların yapmış oldukları çalışmalarından bahsederek, duyarlılığından ve fedakârlıklarından dolayı teşekkür eden Vakıf Başkanı Ömer Özkartal, “Bugüne kadar birçok ilklere imza atarak her türlü konularda üzerine düşen görevi layıkı ile yapan Adıyamanlı basın mensuplarımızın ve Sivil Toplum Kuruluşların 31 Mayıs 2 Haziran arası Adıyaman da yapılacak olan “Kalkınma” konulu Sempozyumu ve 25 Mayıs Cuma günü Saat 20.00 de Miniaturk de düzenlenecek olan “Sahabe Kabri Tanıtım ve Katkı Gecesi” ile ilgili konularda da üzerine düşen görevi yerine getireceklerine inandığını” dedi.

İnanç turizmi açısından Adıyaman’ın kalkınmasına yön verebilecek olan böylesi devasa bir projenin hayata geçmesi Adıyaman için bulunmaz bir nimet olduğunu ve bu nimetten yararlanmak içinde bir an önce bu projenin hayata geçmesi şart olduğunu belirten Başkan Özkartal, şunları kaydetti:

“Hedefimiz, gayemiz ve özlemimiz insanlara hizmet etmektir. Adıyaman’ın kalkınmasını ve iyi hizmetlerin gelmesini istiyorsak var olan değerlerimize sahip çıkmamız lazım. Adıyaman’ın hizmet bakımından çevre illerin seviyesine gelmesi içinde basınımızla, siyasetçilerimizle, bürokratlarımızla ve sivil toplum kuruluşlarımızla el ele vererek güç birliği yapmamız şarttır” şeklinde konuştu.

Adıyamanlılar Vakfı Onursal Başkanı Nevzat Bayhan ise birinci derecede Adıyaman’ın zenginliklerini ortaya çıkarmak ve sahip çıkmak asli görevlerin başında yer aldığını kaydetti.

Bayhan, “Özelikle sahabe projesi değer yargılarımız açısından çok büyük bir önem taşımaktadır. Bu önemin farkında olup, bu projenin hayata geçmesi hususunda herkesin elinden gelen gayreti göstermesi gerekir. Enerjimizi ve sinerjimizi buna benzer hayır işlerinde kullanırsak üstesinden gelemeyeceğimiz problem kalmaz” şeklinde konuştu.

Sahabe kabri ile ilgili sinevizyon görüntülerinden önemli ölçüde etkilendiğini ve bu projenin hayata geçmesi içinde elinden gelen gayreti göstermenin sözünü veren sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve basın mensupları, Adıyaman’ın sahipsizliğinden ve kimsesizliğinden yakınarak, çevre illerine oranla ulaşım, turizm, tarım, sulama, hayvancılık ve sanayi alanlarında çevre illerine göre Adıyaman’ın geride kaldıklarına dair üzüntülerini paylaştılar.