Aydın, Halk Artık Kendi Anayasasını Kendisi Yapıyor

Adıyamanlılar Vakfı konferans salonunda düzenlenen panelin açılış konuşmasını yapan Adıyamanlılar Vakfı Hukuk Komisyonu Başkanı Av. Mehmet Baykurt, 1960 ve 1982 Anayasası darbe anayasası olduğu için insan hak ve özgürlüklerden uzak yamalı bir bohçadan farksız bir durumda olduğunu kaydederek, yeni düzenlenecek olan Anayasanın toplumun bütün katmanlarını hitap edebileceğine inandığını söyledi.

Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal, Vakfın Onursal Başkanı ve Gazeteci-Yazar Nevzat Bayhan, Bahçelievler Belediye Başkan Yardımcısı Av. Mevlüt Uyan birer selamlama konuşması yaparak, Yeni anayasa sürecinin Ülkemize hayırlara vesile olmasını temennisinde bulunarak, konuya ilişkin aydınlatıcı bilgilerden dolayı AK Parti Grup Başkan vekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın’a teşekkür ettiler.

Türkiye AK parti hükümeti döneminde son on yıldır büyük bir değişim süreci içerisine girdiğini ve demokratikleşme sürecinde önemli mesafeler kaydedildiğini belirten AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın, “AK parti hükümeti öncesinde Türkiye de öylesi bir yönetim vardı ki, her 10 yolda bir darbeler yapılıyordu. Yönetenler yöneltilenler için sadece bir gereçti. Geçen 10 yıllık süre içerisinde Ergenekoncularla ve Balyozcularla savaştık. Taşlar yerinde oynanınca sıkıntıların ardı arkası kesilmedi. Bunlar %47 oy alan iktidar partisini bile kapatmaya çalıştılar. Bu süreci çok kolay atlatmadık. Çok büyük sıkıntılarla boğuşarak bu duruma geldiğimizi bilmenizi istiyorum” dedi.

Konuşmanın büyük bölümünü AK parti hükümetinin yaptığı çalışmaların yanı sıra reform niteliğindeki hizmetler sonucunda Türkiye’nin dünya ülkelerine karşı büyük bir saygınlık elde ettiğini de kaydeden Aydın şunları söyledi: “Türkiye lider ülke olma yolunda önemli mesafeler kaydetti.  Öyle bir duruma geldi ki artık asker askerliğini, yargı yargılığını, siyaset siyasetçiliğini yapmaya başladı. Bu ülkenin vatandaşları ilk kez kendi anayasanı kendisi yapmaya başladı. Bu aşamadan sonra Anayasanın uzlaşma masasında hangi parti kalkarsa zarar edecek. Bunu göze alan hangi parti olursa gelecek seçimde en büyük darbeyi vatandaşlardan o yiyecek. Temennimiz o ki, 2012 yılı sonuna kadar bu Anayasa çalışmalarını biter ve 2013 yılı itibariyle yepyeni bir yıla hep birlikte mutlu ve huzurlu bir şekilde girmiş oluruz.”

Aydın, panel sonrasında vatandaşların gerek anayasa süreci ile ilgili ve gerekse genel manada kendilerine yöneltilen sorulara açıklık getirdi. Hukuk Komisyonu Başkanı Av. Mehmet Baykurt tarafından panele katılımlarından ve katkılarından ötürü Aydın’a teşekkür plaketi verildi.

Panele Bağcılar Kaymakamı Veysel Yurdakul, Bahçelievler Belediye Başkan Yardımcısı Av. Mevlüt Uyan, Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal, Vakfın Onursal Başkanı ve Gazeteci-Yazar Nevzat Bayhan, Bahçelievler Belediye Meclis Üyesi İrfan Karataş, Çok sayıda STK başkanları, hukukçu işadamı ve öğrenciler katıldı.