Sempozyum katılımcıları Sincik ilçesine hayran kaldılar

4.Medeniyetler Kavşağı Adıyaman’da “Kalkınma” Sempozyumuna katılan yüzlerce kişi sempozyumun üçüncü gününde Adıyamanlılar Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve İşadamı İzzet Ayaz’ın misafiri olarak Sincik ilçesine bağlı serince köyünde ağırlandı.

İki günlük yorgunluğunu burada giderme fırsatı bulan vatandaşlar, İşadamı İzzet Ayaz’ın yemek ikramından öte buradaki serin havası ve doğa güzelliğine hayran kaldılar.

Yerel ve ulusal basın’ın yoğun ilgi gösterdiği Sincik ziyaretine Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal, Vakfın Onursal Başkanı Nevzat Bayhan, Adıyaman Şube Başkanı Murat Demirkol, Kâhta Belediye Başkanı İ. Yusuf Turanlı, Sincik Belediye Başkanı Hasari Altıntel, Adıyaman İl Emniyet Müdür Yardımcısı Erol Etlik, Adıyaman Üniversitesi rektör yardımcısı Doç. Dr. Fikret Mazı, İSKİ Daire Başkanı Yusuf Tosun, Kahta eski Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, Sincik eski Belediye Başkanı Mehmet Boz, Adıyamanlılar Vakfı Başkan Yardımcısı Abdurrahman Dursun, Yönetim Kurulu Üyeleri, Komisyon Başkanları, İşadamları, STK temsilcileri, Şairler ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Baba ve Kız Türküleriyle Büyük Alkış Aldılar

Söylediği Türkçe ve Kürtçe türküleriyle ayrılmaz bir ikili oluşturan baba ve kız olan Haşim ve Gülistan Tokdemir buradaki söğüt ve tut ağaçların gölgesinde sunmuş olduğu müzik ziyafeti büyük beğeni topladı.

Son zamanlarda dengbejlik mesleğini en iyi şekilde icra ederek, bu yolda büyük bir mücadele örneği sergileyen baba ve kız, her gittiği yerde vatandaşlardan ilgi toplamaya devam ederken, burada söyledikleri birbirinden güzel türkülerle büyük alkış aldılar.

Ayaz, Teşekkür etti

Köy sakinleri ve akrabalarıyla birlikte yemeğe icabet eden bütün misafirlerini en iyi şekilde ağırlama teveccühünde bulunan İşadamı İzzet Ayaz, birbirinden değerli insanları ağırlamaktan duyduğu memnuniyetini dile getirerek bütün katılımcılara teşekkür etti. Haber: Abdulkerim SONKAYA-Zeynel BOZ