Nemrut Tepesinde şiir festivali düzenledi

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Medeniyetler Kavşağı Adıyaman’da “Kalkınma” konulu Sempozyumun paralelinde Nemrut Dağı zirvesinde düzenlenen 2. şiir festivali büyük ilgi gördü.

Sempozyumun üçüncü gününde Unesco Dünya Kültür Mirası listesinde korunması gereken kültür varlıkları arasında yer alan ve turizm değerleri açısından dünyanın 8. harikası olarak bilinen 2 bin 206 metre yükseklikteki Nemrut Dağı zirvesinde devasa heykeller arasında güneşin batışı ile birlikte şairlerin okuduğu şiirler yerli ve yabancı turistlerin büyük beğeni kazandı.

Kommagene Uygarlığına ait Karakuş Tepesi, Cendere ve Arsemia gibi tarihi yerlerin gezilmesinin ardından zorlu bir tırmanış gerçekleştiren şairler ve davetliler devasa heykellerin önünde, güneşin batışıyla birlikte

Ulusal ve Adıyaman’ın mahalli şairleri tarafından şiirlerini seslendirdiler.

Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal, Nemrut Dağı zirvesinde şiir dinletisinin sunulmasının çok anlamlı olduğunu ve Adıyamanlılar Vakfı Adıyaman Şubesi’nin çok büyük gayretleri ile bu etkinliğin gerçekleştirildiğini dile getirdi. Özkartal, Nemrut Dağı’nın mutlaka görülmesi gerektiğini ve görülmeye değer bir manzara olduğunu söyledi.

Şiir Derneği Başkanı ve Adıyamanlılar Vakfı Onursal Başkanı Nevzat Bayhan ise unutulmaz bir gün yaşandığını belirterek, bir tarafta güneş batarken diğer tarafta dolunay çıkmasını izlemenin en güzel duygu olduğunu dile getirdi. Coğrafi şartların çok sert olduğu, medeniyetlerin buluştuğu, kavşak noktası olan bu yüksek rakımda ikincisini düzenledikleri bu zorlu festivalde emeği geçenlere teşekkür etti.

Güneşin doğuşunun ve batışının en güzel izlendiği yerlerden birisi olan Nemrut Dağı’nda okunan şiirler zirvede bulunan yerli ve yabancı turistler de şiir festivali vesilesiyle unutulmaz bir gün yaşadı.

Nemrut’ da düzenlenen şiir dinletisine Adnan Özer, Oya Uysal, Kemal Varol, Hasip Bingöl, Nevzat Bayhan, Nevzat Bayhan, Yusuf Tosun, Fatma Demir ve Kerim Baydat ve Ebubekir Aytekin katıldı. Haber: Abdulkerim SONKAYA-Zeynal BOZ