Vali Demirtaş, Sahabe Kabri Projesi İçin 24 Saatimi Vermeye Hazırım

İstanbul ziyareti sırasında Adıyamanlılar Vakfını ziyaret eden Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, inanç turizmi açısından Adıyaman’a büyük bir ivme kazandıracak olan Sahabe Kabri projesinin hayata geçmesi için 24 saatini vermeye hazır olduğunu söyledi.

Vakıf mütevelli heyeti tam kadro ile Vali Mahmut Demirtaş’ı ağırladı. Toplantıda masaya yatırılan en önemli konu ise Sahabi kabri projesi oldu. Türkiye Diyanet Vakfı ve Adıyamanlılar Vakfı işbirliğince proje çalışmaların yürütüldüğü Sahabe Kabri projesiyle ilgili Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal ve Vakfın Kurucu Genel Sekreteri Mahmut Göksu tarafından Vali Mahmut Demirtaş’a bilgi sunumu yaptılar.

Adıyaman’da göreve başladığından bu yana ilk kez Sahabe Kabri projesiyle ilgili bilgi sahibi olduklarını kaydeden Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, “Doğrusu Sahabi kabrinin mevcut hali bize hiç yakışmıyor. Yakın bir zamanda Ankara ziyaretim olacak. Ziyaretimin büyük bir kısmını bu konuyla alakalı zaman harcamaya çalışacağım. İlgili kurumları ziyaret ederek projenin temelini atmak için yoğun gayret göstereceğim. Adıyaman’a inanç turizmi açısından ilimizin kaderini değiştirebilecek konumda olan böylesi bir proje için günün 24 saatimi vermeye hazırım” diyerek, konuya olan duyarlılığından dolayı vakıf yöneticilere teşekkür etti.

Toplantı sonrasında Vakfın idari katını, çok amaçlı salonunu ve düğün salonlarını gezerek incelemede bulunan Vali Mahmut Demirtaş, Adıyamanlılar Vakfı kurumsallaşmış bir konuma gelerek yaptığı çalışmalar itibariyle herkesin büyük saygınlığını kazandığını söyledi.

Toplantıya Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal, Başkan Vekili Mustafa Karlı, Vakfın Onursal Başkanı Nevzat Bayhan, Kurucu Genel Sekreteri Mahmut Göksu, Mütevelli heyet üyelerinden Ali Şahin, Hüseyin Gözgü, Hüseyin Ural, Ramazan Aksoy, Mehmet Kocakaya, Hasan Aydın, Abdulgani tekin, H.Mehmet Özbeg ve Vakfın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abdurrahman Dursun katıldı.