ANKARA ZİYARETİ RENKLİ GEÇTİ

Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Ömer Özkartal, beraberinde Vakıf Mütevelli Heyet üyelerinden Ramazan Aksoy, Abdulgani Tekin ve Yönetim Kurulu üyesi Memet Yalçın ile birlikte Ankara’ya giderek Adıyaman milletvekillerine iade-i ziyarette bulundular.

Adıyamanlılar Vakfı heyeti, ziyaret esnasında yurt dışında bulunan Adıyaman milletvekili Mehmet Erdoğan’ın dışında AK Parti Grup Başkan Vekili ve Adıyaman milletvekillerinden Ahmet Aydın, Mehmet Metiner, Murtaza Yetiş ve Salih Fırat’ı makamlarında ziyaret ettiler.

Milletvekilleri ziyaretiyle ilgili organizasyon AK Parti Grup Başkan Vekili ve Adıyaman milletvekillerinden Ahmet Aydın tarafından yapıldı. Sıcak bir diyalog ortamında devam eden ziyarette karşılıklı fikir alış verişinde bulunuldu. Ziyaretle ilgili bir değerlendirmede bulunan CHP Adıyaman milletvekili Salih Fırat, vakıf hizmetlerini basın yoluyla takip ettiğini ve yapılan hizmetleri ise takdirle karşıladıklarını belirterek, bundan sonra vakfın bütün çalışmalarında yer almaya çalışacaklarını söyledi.

Adıyaman AK Parti milletvekillerinden Murtaza Yetiş ve Mehmet Metiner ise; Adıyamanlılar Vakfı’nın kuruluşundan bu yana yaptığı örnek çalışmalarıyla kamuoyunun büyük saygınlığını kazandığını kaydederek, bundan sonra yapılacak vakıf çalışmalarında da başarı temennisinde bulundular.

Ziyaretin ikinci kısmı AK Parti Grup Başkan Vekili ve Adıyaman milletvekili Ahmet Aydın’la Meclis’teki Bahçe Lokantası’nda gerçekleşti. Burada yapılan istişare toplantısına AK Parti Grup Başkan Vekili ve Adıyaman milletvekillerinden Ahmet Aydın, Adıyaman milletvekillerinden Murtaza Yetiş ile Mehmet Metiner ve CHP milletvekili Salih Fırat katıldı.

Burada bir konuşma yapan Adıyaman milletvekili Ahmet Aydın, ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getirerek, Adıyaman’a hizmet aşkıyla ve heyecanla yola çıkan bütün STK’ların yanında olduklarını, İstanbul’daki Adıyamanlılar Vakfı’nın bu konuda örnek çalışmalar sergilediğini ve vakfın gelecekte çok daha önemli hizmetlere imza atacağına inandığını ve bundan sonra yapılacak olan bütün çalışmalarda üzerlerine düşen her türlü katkıyı sağlamaya hazır olduğunu dile getirdi.

Ziyaretle ilgili bir değerlendirmede bulunan Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Ömer Özkartal; vakıf hizmetlerinde hiçbir ayırım gözetmeksizin çalışmaların sürdürdüğünü söyleyerek, Adıyaman’ın kalkınmasında ve güzelleşmesinde önemli pay sahibi olan ve bu yönde büyük çaba gösteren milletvekillerine teşekkür borçlu olduğunu ifade etti. Adıyamanlılar Vakfı kurucularından Abdulgani Tekin ise; milletvekillerine Adıyaman ile Kâhta ve köylerine yönelik ihtiyaç ve sorunların bulunduğu birer dosya takdim etti.

Meclis’te gerçekleşen görüşmelerin ardından AK Parti Genel Merkezi’ne geçen vakıf heyeti, Vakfın Kurucu Genel Sekreteri ve AK Parti Teşkilat Başkan yardımcılığını yapan Mahmut Göksu’yu ziyaret ettiler. Ardından hep birlikte Teşkilat Başkanı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem ve TBMM eski Başkanı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’yu makamında ziyaret ettiler.

Vakıf heyetini sıcak bir şekilde karşılayan TBMM eski Başkanı Mehmet Ali Şahin, yeni dönem burs töreninin birisine mutlaka katılacağını ifade etti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ise, vakıf hizmetlerinin önemli ve fedakârlık isteyen bir iş olduğunu, bundan dolayı Adıyamanlılar Vakfı’nda emeği geçen herkese takdir ve teşekkür ederek, İstanbul ziyaretinde Adıyamanlılar Vakfı’nı da ziyaret edeceğini söyledi.

Ziyaretin son bölümünde ise Adıyaman eski Milletvekili Mehmet Özyol’un hazırladığı program dahilinde Ankara Adıyamanlılar il ve İlçeleri Eğitim Vakfı ziyaret edildi. Vakıf Başkanı Hacı Elçi ve yöneticilerin katıldığı toplantıda her iki vakıf arasında karşılıklı işbirliği ve diyalog içerisinde olup, birlikte birçok alanında güzel çalışmalar sergileneceği kararı alındı. Ankara Adıyamanlılar il ve İlçeleri Eğitim Vakfı Başkanı Hacı Elçi, Genel merkezi İstanbul’da bulunan Adıyamanlılar vakfı ile her konuda çalışmaktan onur duyacağını belirtirken, Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Ömer Özkartal, ise ziyaretin beraberinde getirdiği diyalogdan bahsederek, her koşulda ve her konuda kardeş olan Ankara Adıyamanlılar İl ve İlçeleri Vakfı ile çalışmaya hazır olduğunu belirterek, gerek bu oluşumun sağlamasında büyük katkısı olan Adıyaman eski Milletvekili Mehmet Özyol’a ve gerekse Ankara’daki bütün vakıf yöneticilerine teşekkür etti.

Haber: Abdulkerim SONKAYA