İPEKYOLU KALKINMA AJANSI, VAKIF YÖNETİCİLERİNE BRİFİNG VERDİ

Genel merkezi Gaziantep’te bulunan İpekyolu Kalkınma Ajansı’ndan görevli iki uzman Adıyamanlılar Vakfı Yönetim Kurulu üyelerine “Teşvik” konulu bir brifing verdi.

Son yıllarda batı illerimizdeki sanayi hareketliliğini Anadolu’ya yaymak ve bölge insanına istihdam yaratmak için yatırımcı işadamlarına cazip imkânlar sunan İpekyolu Kalkınma Ajansı’ndan Onur Yıldız ve Vakkas Koca isminde görevli iki uzman, İstanbul’daki Adıyamanlılar Vakfı’nı ziyaret etti. Vakfın Genel Sekreteri Yusuf Tosun, Genel Sayman Cuma Durak, Sosyal Yardımlaşma Komisyonu Başkanı Hasan Demir, İletişim Komisyonu Başkanı Abdulkerim Sonkaya, Basım Yayım Komisyon Başkanı Süleyman Alpaydın ile Vakfın Genel Koordinatörü Osman Kılıç’a yatırım avantajlarını anlatan uzmanlar, ajansın en büyük amacının başta turizm, sanayi ve tekstil sektöründe öne çıkan firmaların Adıyaman’da yatırım yapmalarını sağlamak olduğunu ifade ettiler. Bu itibarla büyükşehirlerin ağır sanayi yükünü hafifletmeyi ve yatırımların artık Anadolu’ya kaydırmayı planladıklarını belirterek bu faaliyetlerin bölgenin kalkınmasına vesile olacağını da sözlerine eklediler.

Adıyamanlılar Vakfı Genel Sekreteri Yusuf Tosun ise, Adıyaman’ın huzur ve güvenilirlik bakımından batı illerinden farksız bir durumda olmasına rağmen yatırım konusunda bekleneni pek alamamanın sıkıntısını çektiğini belirtti. Bu konuda İpekyolu Kalkınma Ajansı ile ciddi manada işbirliği yapmak için konunun Adıyamanlılar Vakfı’nın Yönetim Kurulu’nda önemli gündem maddesi olarak mutlaka ele alınacağını söyleyerek, verdikleri bilgilerden dolayı ajans uzmanlarına teşekkür etti.

Haber: Abdulkerim SONKAYA / İSTANBUL