VAKFIMIZ SEZONUN İLK BURS TÖRENİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Adıyamanlılar Vakfımız, 2012-2013 Eğitim ve Öğretim sezonuyla ilgili ilk burs törenini gerçekleştirdi.

Burs Komisyonu tarafından Vakfın düğün salonunda tertiplenen burs törenine Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal, Sincik Derneği Başkanı Hamit Peker, Mütevelli Heyet üyeleri, Yönetim Kurulu üyeleri, Komisyon Başkanları ve bursiyer öğrenciler katıldı.

Programın sunuculuğunu Ahmet Hakan Karagül’ün yaptığı törenin açılış konuşmasını Vakfın Burs Komisyonu Başkanı Ramazan Oruç yaptı. Oruç, öğrencilerin başarısı için İstanbul’un kendileri için büyük bir fırsat olduğunu kaydederek, bu fırsatın iyi değerlendirilmesi gerektiğini ve aynı zamanda bu hususta amacın -sadece para vermekten ziyade- öğrencilerle Vakıf yöneticileri arasında kaynaşma ve dayanışma zemini oluşturmak olduğunu ifade etti.

Üniversiteliler Komisyonu Başkanı Metin Fendoğlu ise, üniversite gençlerinin kendileri açısından büyük bir değer taşıdığını ve bunun idrakini zinde turtarak kendilerine sahip çıkacaklarını belirtti.

Vakfın Kurucu üyelerinden Abdulgani Tekin ise, hayata erken başlayan bir kimsenin başarılı olmaya mahkûm olduğunu izah ederek, başarı kulvarında daima önde olmalarını öğrencilere tavsiye etti.

Serbest kürsü dalında birer konuşma yapan üniversite öğrencilerinden M. Selçuk Fidancı ve Sait Tapan ise, eğitim katkılarından dolayı Vakıf Başkanı ile Yöneticilerine teşekkür etti.

Burs törenine konuşmacı olarak katılan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise, öğrencilerin bulunduğu durum itibariyle geçmiş zamanla şimdiki zaman arasında büyük bir fark olduğunu ve gençlerin bu farkı idrak etmelerinin gerektiğine vurgu yaptı.

Çağırıcı, “Geçmişe oranla çok iyi bir konuma geldik. On beş yirmi yıl önce hayat şartları çok daha vahim bir durumdaydı. Ne vatandaş rahat edebiliyordu, ne de öğrenciler… Bu dönemde hem zulmü gördük, hem zulmün düğümünü çözenleri gördük. Öğrencilerimizin geçmişte yaşanan sıkıntıları göz önünde bulundurarak, derslerini iyi çalışmalarını istirham ediyorum. Bu önemli konuda gerek hayırsever işadamlarının ve gerekse Adıyamanlılar Vakfı Yöneticilerin gösterdiği fedakârlıklarından dolayı şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Programın kapanış konuşmasını yapan Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal ise, 2012-2013 Eğitim ve Öğretim ders yılında İstanbul’da 340, Adıyaman’da 100 öğrenci olmak üzere toplam 440 öğrenciye öğrenim bursu vereceklerini belirterek, her bir öğrenciye 7 ay boyunca her ay 200 TL olmak üzere sezon boyunca toplam 1.400 TL ödeme yapacaklarını söyledi.

Büyük üstat, Mehmet Âkif Ersoy’un ima ettiği aslın nesli olan gençlere dün olduğu gibi bugün ve yarın da sahip çıkacaklarını anlatan Ömer Özkartal, “Her öğrencimizi birer yıldız ve birer fidan olarak görüyoruz. Bu fidana gerekli can suyu vermeyi, sevgiyi aşılamayı ve onları başarıya götüren tüm yollarda gerekli destekte bulunmayı büyük bir sorumluluk olarak görüyoruz. Yeter ki genç kardeşlerimiz derslerinde başarılı olsun ve yürüdüğü yolda samimi ve gayretli olsun. Biz her zaman onların yanında olmaya hazırız” şeklinde konuştu.

Burs töreni sonrasında Sincik Derneği Başkanı Hamit Peker, yeni çıkartmış olduğu Ermeni Kızı Kürt Anasıadlı roman kitabını burs almaya hak kazanan bütün üniversite öğrencilerine ücretsiz olarak dağıttı. Peker, kitabın içeriğiyle ilgili bilgiler sunarak, herkesin zevkle okuyabileceği bir kitap olduğunu söyledi.

Haber: Abdulkerim SONKAYA