Adıyamanlılar, Federasyon İçin Şükür Duasını Yaptı

Kuruldu, kurulacak derken umut dolu söylemleriyle tam 15 yıldır bunca geçen zaman içerisinde bir türlü kurulamayan Adıyaman dernekler Federasyonu artık an meselesi. Federasyona katılma kararı alan 26 dernek başkanları, “Bismillah” diyerek dönüşü olmayan bir yolculuğa başlamanın sevincini yaşadılar.

Adıyamanlılar Vakfı STK Komisyonu Başkanı Ahmet Demir tarafından tertiplenen Federasyon toplantısına 26 dernek başkanı katıldı. Adıyamanlılar Vakfı çok amaçlı salonunda yapılan yemekli toplantıya başkanlık eden Adıyamanlılar Vakfı Başkan Yardımcısı Av. Abdurrahman Dursun, artık geri dönüşü olmayan hayırlı bir yola girdiğini ve böylece 15 yıllık rüyayı gerçeğe dönüştürmenin artık an meselesi olduğunu söyledi.

Dursun, “Gerekli evrakların tamamlanmasıyla en geç Şubat ayı içerisinde Federasyonumuzu kuracağız. Kurulacak olan Federasyon ile çok daha kapsamlı hizmetlere imza atacağımız gibi birlik ve beraberlik ruhumuzu da çok daha kapsamlı hale gelecektir. Böylece Adıyaman’a yaraşır şekilde hizmetlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Toplantıya misafir olarak katılan Adıyamanlılar Vakfı başkanı Ömer Özkartal ise, bu birliğin Adıyaman’a hayırlar getirmesi temennisinde bulunarak, bu önemli tarihin anlamı büyük olduğunu söyledi.

Toplantıya katılan dernek başkanları ise, bu birlik ve beraberliğin Adıyaman’a ve bütün Adıyamanlılara hayırlı olacağını kanaat getirerek, bu önemli oluşumun bu aşamaya getirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek hep birlikte hatıra fotoğrafı çektikten sonra hayır duası yaptılar.

Adıyaman dernekler Federasyonuna katılacak olan 26 derneğin isimleri şöyle;

Gader, Agid, Esenyurt Adıyamanlılar derneği, Esenyurt Adıyaman ve İlçeleri derneği, Başakşehir Adıyamanlılar derneği, Gölbaşılılar derneği, Çelikhanlılar derneği, Sincikliler derneği, Sincik Gönüllüleri derneği, Canbegliler derneği, Söğütlübahçe köyü derneği, Pınarbaşı köyü derneği, Taşkale köyü derneği, Ağaçlı köyü derneği, Düdan köyü derneği, Karadut köyü derneği, Gölgeli köyü derneği, Dumlu köyü derneği, Tırkidin köyü derneği,

Yarpuz köyü derneği, Çifthisar köyü derneği, Akdoğan Köyü derneği, Güngörmüş Köyü derneği, Kutanlar derneği, Bağbaşı derneği ve Sakız köyü derneği katılıyor.

Haber: Abdulkerim SONKAYA/İSTANBUL