Özkartal, Nissibi Köprüsü Adıyaman ın Kalkınmasında Önemli Rol Oynayacak

Merkezi İstanbul’da bulunan Adıyamanlılar Vakfı’nın Yönetim Kurulu üyeleri, Kâhta ilçesine giderek yapımı devam eden organize sanayi bölgesi ile geçtiğimiz aylarda temeli atılan Nissibi Köprüsü’nde incelemelerde bulundu.

Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Ömer Özkartal ile Adıyamanlılar Vakfı kurucu genel sekreteri Mahmut Göksu, kurucu üyelerden Ali Şahin, Ramazan Aksoy ve bazı vakıf yöneticileri incelemede hazır bulundular.

Buradaki temasların ardından Nissibi Köprüsü’ne geçerek incelemelerde bulundular. Burada bir açıklamada bulunan Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Ömer Özkartal, Atatürk Baraj Gölü üzerinde inşa edilen Nissibi Köprüsü’nün uzunluğu 610 metre olduğunu ve Türkiye’nin 3.asma köprüsü özelliğini taşıdığını belirterek, mühendisliğin son harikası olduğunu belirtti.

Köprünün aynı zamanda Türkiye’de bir ilk yatık eğik kablolu köprü olacağını belirten Özkartal, “Adıyaman'ı Diyarbakır'a ve doğu illerine bağlayacak olan bu köprünün tamamlanması ile birlikte Adıyaman ilimiz ekonomik, sosyal ve ticari yönden büyük fayda sağlayacağı muhakkaktır. Bu köprünün açılmasıyla birlikte Adıyaman ilimiz hem Anadolu Bölgesi ve hemde Akdeniz Bölgesi ile ticari yönden önemli bir gelişme sağlayarak aynı zamanda transit ulaşım olma özelliğini de beraberinde getirecek.” dedi.

Haber: Zeynal BOZ/ADIYAMAN