Sahabe Kabri Projesi İçin Toplantı Düzenlendi

Merkezi İstanbul’da bulunan Adıyamanlılar Vakfı’nın Yönetim Kurulu üyeleri, Adıyaman’ın Samsat ilçesinde Sahabe Safvan bin Muattal Hazretlerinin kabrini ziyaret ederek uygulanacak olan proje için fikir alışverişinde bulundular.

Sahabe Safvan bin Muattal Hazretlerinin kabrinde yapılan toplantıya Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Ömer Özkartal, Adıyamanlılar Vakfı kurucu genel sekreteri ve eski Adıyaman milletvekili Mahmut Göksu, Samsat Kaymakamı İsmail Sündük, Samsat İlçe Müftüsü, Kâmil Ruhi Albayrak, Adıyamanlılar Vakfı kurucu üyelerinden Ali Şahin, Hüseyin Gözgü, Ramazan Aksoy, Başkan yardımcısı Av. Abdurrahman Dursun, yönetim kurulu üyelerinden Yusuf Tosun, Mehmet Yalçın ve Adıyamanlılar Vakfı Adıyaman şubesi yöneticileri bulundu.

Adıyaman’da Sahabe Safvan bin Muattal türbesi ve cami külliyesiyle çevre düzenleme projesinin hayata geçirilmesi için çalışmalara başlanıldığını söyleyen Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Ömer Özkartal, Sahabe Safvan bin Muattal Hazretleri’nin önemini herkesin her platformda anlatması gerektiğini vurgulayarak şunları ifade etti: “Sahabenin tanıtımını iki boyutta ele alınması gerekir. Bunlardan biri Adıyaman'ın iç kamuoyuna dönük, bir diğeri ise ulusal ve hatta uluslararası tanıtıma yöneliktir. Sahabenin tanıtımı amacıyla İpekyolu Kalkınma Ajansı Ankara'da bir katalog çalışması yürütüyor. Bu çalışma sonucunda tanıtım amacıyla Türkçe, İngilizce, Arapça ve Kürtçe kataloglar basılacak. Sahabe Kabri Projesi’nin hayata geçirilmesi için bütün kurum ve kuruluşların üstüne düşen görevleri yerine getirerek yardımcı olması gerekmektedir.” diye konuştu.

Haber: Zeynal BOZ/ADIYAMAN