Adıyamanlılar Vakfından İş Adamlarına Destek Sözü

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD)’ni ziyaret eden merkezi İstanbul’da bulunan Adıyamanlılar Vakfı yöneticileri, hava yolu ulaşımı ile ilgili sıkıntıların çözülmesi için siyasilerle görüşerek bu konuda işadamlarına destek sözü verdi.

Adıyamanlılar Vakfı  Başkanı Ömer Özkartal, Adıyamanlılar Vakfı  kurucu genel sekreteri ve eski Adıyaman milletvekili Mahmut Göksu ve Adıyamanlılar Vakfı Adıyaman Şubesi Yönetim Kurulu üyeleriyle bir süre sohbet eden MÜSİAD Adıyaman Şube Başkanı Mehmet Dağtekin ve Yönetim Kurulu üyeleri, Adıyaman’ın sorunları üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu.

Ziyarette bir konuşma yapan ve özellikle Adıyaman’daki hava yolu sorununa dikkat çeken MÜSİAD Adıyaman Şube Başkanı Dağtekin, Adıyaman’da faaliyet gösteren ASGİAD, ATSO, Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanlığı, Esnaf Odaları Birliği Başkanlığı, Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası, TÜMSİAD, Türkiye Odalar Birliği Başkanlığı ve Ziraat Odası ile birlikte ortaklaşa gündeme getirdikleri ve ayrıca milletvekillerine de gönderdikleri hava yolu sorunu ile ilgili sıkıntılarını dile getirdi.

Dağtekin, “Adıyaman’ımızın gelişmiş iller arasında kalıp boğulmaması için tüm Adıyamanlılar olarak büyük gayret göstermek sorumluluğu altındayız. Gün geçtikçe önemi daha da artan  hava yolu ulaşımında ilimizin büyük sıkıntıları mevcuttur. Söz konusu sıkıntıların başında da ise bilet fiyatlarının astronomik derecede yüksek oluşu ve uçakların uçuş saatlerinin -başta sanayicilerimiz olmak üzere- hava yolunu kullanan yolcularımızın büyük çoğunluğuna uymamasıdır. Bu sebeple gerek üyelerimizden gerekse diğer vatandaşlarımızdan gelen talepler karşısında, rekabetin sağlanması ve bilet fiyatlarının indirilmesini sağlamak amacıyla özel hava yolu firmalarımızdan biriyle anlaşma yapıp Türk Hava Yolları ile de mevcut sefer saatlerinin yeniden ayarlanılarak uçuş faaliyetlerimizin düzenlenmesi ihtiyacı doğmuştur. Biz imzası bulunan sivil toplum örgütleri (STK), yetkililerden bu sorunumuzu çözmelerini beklemekteyiz.” diye konuştu.

Adıyamanlılar Vakfı Yöneticileri ise bu önemli sorunun takipçisi olacaklarını ve aynı konu içinde kendilerinin de muzdarip olduklarını belirterek ildeki STK’lara destek sözü verdi.

Haber: Zeynal BOZ/ADIYAMAN