Özkartal, Adıyaman Kapalı Kutudan Kurtuluyor

Adıyamanlılar Vakfı Şubat ayı burs toplantısında önemli bir konuya vurgu yapan Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal, son zamanlarda Adıyaman’da yapılan önemli hizmetler Adıyaman’ı kapalı bir kutudan kurtardığını söyledi.

Bursiyer öğrencilerine başarılı olması hususunda düşüncelerini aktararak, güçlü, azimli ve öz güvenlerini kaybetmemelerini isteyen Özkartal, Adıyaman ile ilgili düşüncelerine de vurgu yaparak Adıyaman’ın her alanda hamle yapma dönemi geldiğini kaydetti.

Özkartal, “Son zamanlarda gerek teşvik yasasından dolayı yapılan yatırımlar ve bunun paralelinde Kahta-Siverek arası yapılan Nissibi köprüsünün 2014 yılında hizmete açılacak olması ve sahabi kabri gibi önemli külliye projesinin temeli bu yıl atılacak olması Adıyaman’ın gelişimine büyük etkisi olacaktır. Bütün bu önemli hizmetlerin yapılmasında emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Adıyaman’ın bölgede artık önemli bir aktör konuma gelmesi lazım. Bunun içinde sadece siyasetçilere iş düşmüyor Sivil Toplum Kuruluşları olarak hepimize büyük görev düşmektedir” dedi.

Üniversite komisyonu başkanı Metin Fendoğlu ise, öğrencilere İngiltere projesiyle ilgili bilgiler vererek, öğrencilerin burs törenlerinde zamanında gelmesi hususunda özverili davranmalarını istedi.

Serbest kürsü dalında ise bursiyer öğrencilerinden Ömer Elveren ve Ömer Kıymaz birer selamlama konuşması yaparak, burs ile ilgili düşüncelerini dile getirdiler.

2011 yılında mezun olan bursiyer öğrencilerinden olup, Düzce İcra Müdür yardımcısı olarak göreve başlayan ve Fatma Özcan toplantının onur konuğu olarak katıldı. Burada öğrenci kardeşlerine bazı deneyimlerini paylaşan Özcan,  mezun olduktan sonra arkasına dönüp en dar zamanda kendilerine anne ve babalık görevini üstlenen vakıfa sahip çıkılması gerektiğine vurgu yaparak yaptığı duygu yüklü konuşma ile herkesi duygulandırdı.

Haber: Abdulkerim SONKAYA